Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Angličan sa ukrýva na Slovensku: Tu mám väčšiu šancu, že prežijem koniec sveta

Edward verí, že na Slovensku je väčšia šanca prežiť apokalypsu Zobraziť galériu (2)
Edward verí, že na Slovensku je väčšia šanca prežiť apokalypsu (Zdroj: National Geographic)

LONDÝN - Tri týždne pred údajným koncom sveta sa viacero Britov na túto udalosť vážne pripravuje. Jedným z nich je autor sci-fi literatúry Edward O'Toole, ktorý sa pred armagedonom ukryl na Slovensku. Informoval o tom britský denník Daily Mail.

Títo "preppers" sa značnú časť života pripravujú na blížiacu sa pohromu. Skrine majú plné potravín s dlhou dobou spotreby, zhromažďujú zbrane, benzín a dokonca aj kondómy. Majú vybudované únikové cesty, pripravené protichemické a protiatómové obleky a ak treba, aj nafukovacie člny. National Geographic Channel o nich natočil dokument.

Jedným z tých, ktorí veria, že 21. decembra Zem zasiahne katastrofa nevídaných rozmerov, je aj anglický spisovateľ. O'Toole si pred štrnástimi rokmi povedal, že jediným spôsobom ako prežiť koniec sveta, je ujsť z Británie niekam do zastrčeného kúta Slovenska. Usadil sa v obydlí bez elektrickej a plynovej prípojky. Stretol Renátu, s ktorou sa neskôr oženil. Ona a ich tri deti mu teraz pomáhajú pri love a prípravách na pohromu globálnych rozmerov.

Edward si opeká zajaca v odľahlom kúte Slovenska
Zobraziť galériu (2)
Edward si opeká zajaca v odľahlom kúte Slovenska  (Zdroj: National Geographic)

"Pripravujem sa na nový temný vek. V Británii žije na jednom ostrove 70 miliónov ľudí. Všetci sa v prípade potreby budú snažiť získať tie isté zdroje. Ak krajina príde o elektrinu a ropu, väčšina ľudí tam do týždňa pomrie. Podľa mňa svet zasiahnu prírodné katastrofy. A ja chcem byť pripravený, aby moje deti mali šancu na prežitie," uviedol Edward v dokumente.

Spisovateľ sa domnieva, že vlády sa tajne pripravujú na deň skazy. "Napríklad Čína a Rusko budujú obrovské bunkre. Rusko ich má  teraz dosť na to, aby sa tam mohla schovať celá jeho populácia. V Amerike sa ľudia tiež snažia stavať bunkre, ale nemôžu zohnať ani vybavenie, ani firmy, ktoré by to spravili. To preto, lebo firmy v súčasnosti budujú bunkre pre vládu. Očividne sa chystá niečo veľké," poznamenal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu