Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Toto je tvár prvej obete: Hurikán potopil loď s Claudene (†42)!

Claudene a vrak lode Bounty v Atlantickom oceáne Zobraziť galériu (2)
Claudene a vrak lode Bounty v Atlantickom oceáne (Zdroj: TASR)

NEW YORK - Hurikán Sandy si v USA vyžiadal už takmer dvadsať obetí. Jednou z nich je bohužiaľ aj Claudene Christianová, ktorá paradoxne zahynula na mieste, ktoré najviac milovala. Utopila sa v Atlantickom oceáne a hoci ju záchranári z neho v pondelok vytiahli, nedalo sa jej už pomôcť.

Štyridsaťdvaročná skúsená námorníčka sa spolu s ďalšími pätnástimi ľuďmi plavila na replike lode Bounty. V nedeľu večer zachytil plachetnicu hurikán v čase, keď sa vracala do prístavu v Connecticute. Vyslala preto núdzový signál, ktorý zachytila pobrežná stráž.

Záchranári z lode vytiahli štrnásť ľudí, zvyšní dvaja ale také šťastie nemali. Kapitán Robin Walbridge (63) a Claudene skočili do vôd rozbúrených hurikánom, pretože loď išla rýchlo ku dnu. Ženu síce po dvanástich hodinách strávených vo vode našli a previezli do nemocnice, tam ju ale lekári vyhlásili za mŕtvu. Po Walbridgeovi stále pátrajú.

Claudene sa na Bounty plavila od mája
Zobraziť galériu (2)
Claudene sa na Bounty plavila od mája  (Zdroj: TASR)

Bounty je 400-tonová replika plachetnice z 18. storočia, ktorú pôvodne postavili pre film Vzbura na lodi Bounty z roku 1962 v hlavnej úlohe s Marlonom Brandom. Plavidlo sa neskôr objavilo aj v ďalších filmoch, napríklad v snímke Ostrov pokladov a naposledy v Pirátoch z Karibiku s Johnnym Deppom.

Hurikán Sandy pustoší Spojené štáty už od víkendu, kedy kvôli nemu na východnom pobreží Spojených štátov museli uzavrieť školy, úrady a prerušená je aj doprava. V dôsledku ničivého počasia sa v New Jersey pretrhla protipovodňová hrádza, ktorá zaplavila tri mestá. Pod vodou je aj New York, z ktorého evakuovali už takmer pol milióna ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu