Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Výživa človeka I.

Výživa človeka I. od Dušana Zachara
Výživa človeka I. od Dušana Zachara

Človek by mohol v zdraví dožiť až 120 rokov. Tak prečo žijeme len dve tretiny času, ktorý máme geneticky daný? Ešte aj to nekvalitne, v sprievode mnohých ochorení.

„Strava, ktorú ľudia v súčasnosti jedia, je všeobecne nezdravá, spôsobuje choroby, znižuje kvalitu života a skracuje jeho dĺžku. Je to strava s mnohými degeneračnými účinkami, ktorá zaraďuje človeka medzi ohrozené druhy.“

„Až 74 % úmrtí má priamu alebo nepriamu súvislosť s výživou, ktorá najvýznamnejšie ovplyvňuje funkcie človeka, jeho odolnosť a zdravotný stav. „Západná medicína nelieči príčinu, ale dôsledok ochorení a kladie dôraz na liečbu syntetickými liekmi.“

Mnohí z nás tušíme, že tieto konštatovania sú pravdivé, no napriek tomu nemáme dostatok síl zmeniť svoje nezdravé stravovacie návyky.

Knižka Výživa človeka I je publikácia, ktorá nám ozrejmí všeobecné zákonitosti fungovania ľudského organizmu, predpoklady jeho dlhovekosti a spôsoby liečenia a prevencie chorôb stravou. Dozvieme sa o príčinách niektorých chorôb, ktoré spočívajú v narušení vonkajšej a vnútornej rovnováhy človeka nad hranicu únosnosti. Zaujímavé sú súvislosti medzi krvnou skupinou a výživou ako aj informácie o rovnováhe v imunitnom systéme a dennom, nočnom, mesačnom a ročnom biorytme. Pochopíme, že každý človek má svoje špecifické požiadavky na výživu, ktoré ak sú realizované, znižuje sa chorobnosť organizmu a predžuje sa vek. Tento možno len zdravou výživou zvýšiť v našich podmienkach najmenej o 10 rokov.

Vyhýbaním sa rizikovým potravinám a úpravou stravy, ktorú denne prijímame je možné opraviť a ozdraviť štruktúry poškodené predchádzajúcim nevhodným stravovaním a životným štýlom. Táto odborná publikácia je vhodná aj ako doplnkový študijný materiál.

 

Link na knihu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu