Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Aký je vplyv Mesiaca na biorytmus človeka?

Obal knihy Lunárny kalendár Krásnej panej Zobraziť galériu (3)
Obal knihy Lunárny kalendár Krásnej panej (Zdroj: PR)

Pre všetkých ľudí, ktorí majú potrebu niečo zmeniť a priblížiť sa prírode. S pohybom Mesiaca sú spojené cyklické zmeny atmosférického tlaku, teploty, vlhkosti, elektrického a magnetického poľa Zeme, ktoré preukázateľne pôsobia na biorytmus človeka.

Zladiť svoj život s prírodnými cyklami a s fázami Mesiaca nie je vďaka kalendáru vôbec ťažké. Stačí zalistovať a hneď viete, čo je dobré urobiť. Kedy je vhodné napríklad prať či upratovať, sadiť rastliny, starať sa o záhradku a ako si poradiť so svojím zdravím.
 
Dnes už nemá nikto čas experimentovať a svoje poznatky zapisovať, ako to robila napríklad svätá Hildegarda asi pred tisíc rokmi. Všetci by sme sa mali riadiť tým, čo bolo objavené a poznané. 

Zaujímavosť z histórie

Napríklad, keď stál Mesiac v znamení Leva, tak mali holiči otvorené aj soboty a nedele. Kto mal problémy s akné, čistil si pleť v dňoch, kedy bol ustupujúci Mesiac v Kozorožcovi, neostávali mu tak jazvičky a pleť sa dobre hojila.

Nanešťastie sme však civilizáciou, no predovšetkým vlastnou pohodlnosťou stratili pud sebazáchovy a nechávame sa stále ovplyvňovať reklamou nezdravých produktov. Stále si kupujeme niečo, čo nám vyslovene škodí a vôbec o tom nepremýšľame. Z lenivosti často ani nechceme uvažovať nad tým, že by sme sa mali brániť a vyberať si, čo vlastne jeme.

Tradičný Lunárny kalendár Krásnej panej okrem rád na každý deň podľa postavenia Mesiaca vo zverokruhu obsahuje aj užitočný prehľad diania na oblohe roku 2017.

Aký je vplyv Mesiaca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR)

V dvoch publikáciách sa dočítate o skrytej energii rastlín, svätej Hildegarde z Bingenu a astrológ Milan Špůrek sa zamyslí nad súčasnou uprchlíckou krízou, ktorú predpovedal už pred viac než desiatimi rokmi.

Lunárny kalendár Krásnej panej je už v predaji v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Lunárny kalendár Krásnej panej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu