Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Spln vplýva na naše zdravie

Spln vplýva na naše zdravie Zobraziť galériu (8)
Spln vplýva na naše zdravie (Zdroj: Ikar)

Určite ste už počuli o tom, aký vplyv na nás má spln Mesiaca, že je to najhorší deň na akúkoľvek operáciu a že aj práce v domácnosti idú ľahšie až po splne. Mnohí liečitelia, lekári či zubári si v ordinácii vypomáhajú Lunárnym kalendárom, aby zvolili priaznivé termíny na operácie a iné zákroky. A vyšlo už niekoľko kníh, v ktorých lekári a chirurgovia informujú o svojich pozitívnych skúsenostiach pri využívaní „správneho časového okamihu“.

Prečítajte si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk vrátane knihy o vplyve Mesiaca na naše telo i dušu.

Stephen King - Joyland
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Joyland (Stephen King)
Joyland je jeden z posledných veľkých zábavných parkov kdesi v americkej Karolíne. Píšu sa 70-te roky a tak nechýbajú veľké ruské kolá, strelnice, veštkyňa, strašidelný zámok... No nie je to len taký obyčajný zámok. Práve v ňom žije duch dievčaťa, ktorú tam kedysi zavraždil sériový vrah. Mladík Devin spoznáva bizarné postavičky z kolotočiarskeho sveta a zapletie sa do riešenia starej vraždy. Pri dramatickom pátraní takmer príde o život. A to chcel iba zabudnúť na kopačky, zahojiť zlomené srdce... Stephen King tentoraz ponúka detektívku a jeho čitatelia musia neustále žasnúť, kde berie toľko fantázie a ako dokáže pohybovať postavičkami, ktoré sú krásne i hrozivé, absurdné i dojímavé.  

Manželská pasca - Jennifer
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Manželská pasca (Jennifer Probstová)
Probstová píše sviežo, pútavo, k vášni a štipke erotiky dokáže nenásilne priložiť aj kus humoru. Aj preto sa jej Dohodnuté manželstvo dostalo do TOP 10 naj kníh Amazonu pred dvomi rokmi. Manželská pasca je voľné pokračovanie jej milionárskej manželskej série a opäť si vychutnáte zaujímavý príbeh. Milionár Michael sľúbil otcovi na smrteľnej posteli, že sa ožení...no príliš sa mu do toho nechce a tak formálne požiada o ruku módnu fotografku Maggie. Tá súhlasí, ale samozrejme za určitých podmienok. Ale vzťah bez lásky nezvykne mať zmysel...a nie všetko, čo si naplánujeme vyjde tak, ako sme chceli. Osud sa vie s nami nečakane a milo zahrať.

Skutočné nebo (Theresa Cheungová)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Skutočné nebo (Theresa Cheungová)
Veríte na život po telesnej smrti? Kladiete si niekedy otázku, čo sa stane, keď zomrieme? A či uvidíme ešte svojich blízkych? A existuje vôbec nebo? Nechajte si otvorenú myseľ a prečítajte si túto knihu s fascinujúcimi príbehmi ľudí, ktorí nahliadli do ďalšieho života. Svedectvá z prvej ruky a odpovede na veľké otázky. Autorka Theresa Cheungová sa už štvrťstoročie venuje štúdiu nadprirodzených javov. Jej kniha je útechou a nádejou v súčasnom svete plnom zmätku a neistoty. Pripomína nám, že na nás čaká niečo oveľa lepšie, než prežívame v tomto pozemskom živote. Pozrite sa bližšie na vzrušujúci fenomén zážitkov na prahu smrti. 

Zázraky obyčajných ľudí (Amanda
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zázraky obyčajných ľudí (Amanda Leducová)
„Strácaš veľa času,“ vystrel k nej anjel ruky. Stále strácame príliš veľa času na nepodstatné veci, zbytočne sa umárame a vŕtame v stratených záležitostiach. Pritom zabúdame žiť a snívať. Toto je príbeh dvoch ľudí. Učiteľovi Samovi jedného dňa narástli krídla, no vidí ich len on, jedna študentka a kňaz. Sam odrazu má nadprirodzené schopnosti, každým dňom sa vzďaľuje reálnemu svetu a krídla mu stále rastú... Lilah je mladá žena, ktorá prežíva veľmi komplikovaný a nezdravý vzťah s agresívnym milencom. Timothy sa nevie zaradiť do života, a tak opúšťa rodinu a stáva sa bezdomovcom. V skutočnosti podobne ako Sam prežíva premenu na anjela, len sa s ňou vyrovnáva inak...

Začať od nuly (Jimi
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Začať od nuly (Jimi Hendrix)
„Z neznámych príčin dnes zomrel Jimi Hendrix, americký gitarista, ktorého vášnivá a intenzívna hra oslovila milióny poslucháčov. Mal 27 rokov.“ Touto novinovou správou sa končí kniha Začať od nuly, no po túto 275-tu stranu je to zaujímavý príbeh populárneho hudobníka. Je to jeho vlastný príbeh zostavený posmrtne. „Zhromaždili sme obrovskú kopu materiálu z mnohých hodnoverných zdrojov. Jimi počas svojho štvorročného života na výslní poskytol množstvo rozhovorov. Okrem toho si rád robil poznámky, používal doslova všetko – hotelový hlavičkový papier, cigaretové škatuľky, zdrapy papiera a dokonca vreckovky,“ rozpráva Peter Neal.

Mestské múzeá a Synagógy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Mestské múzeá a Synagógy
Dve knihy, ktoré potešia milovníkov našej histórie. Vydavateľstvo Dajama opäť prišlo s užitočnými sprievodcami, ktorým nechýbajú zaujímavé fakty, praktické informácie a fotky. Kniha Mestské múzeá obsahuje informácie o 25 múzeách ako Múzeum hodín, farmácie či zbraní. Tiež v nej nájdete zaujímavosti o Antickej Gerulate, Baníckom múzeu a pozriete sa aj do prvého slovenského gymnázia v Revúcej. Novinka Synagógy zasa ponúka zaujímavé miesta a pamiatky sakrálnych židovských stavieb a dokumentuje historický a súčasný stav synagóg. Jednotlivé kapitoly prinášajú informácie nielen o existujúcich, ale aj o zaniknutých židovských stavbách.  

Pod vplyvom Luny
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Pod vplyvom Luny
„Lekári liečia choroby. Veľmi dobrí lekári liečia choroby, ktoré sa ešte naplno nerozvinuli. Najlepší lekári predchádzajú chorobám.“ tvrdí jedna čínska múdrosť. Táto kniha ponúka generáciami overené poznatky o tajuplnej sile splnu a jej vplyve na náš život. Je o tom, ako správny okamih pôsobí na naše konanie, na naše zdravie a všetko okolo nás. Preložili ju do 24 jazykov. Milióny čitateliek a čitateľov mali možnosť presvedčiť sa o tom, do akej miery uľahčuje Lunárny kalendár práce v každodennom živote a ako možno pomocou neho dosahovať požadovaný cieľ ostať zdravý či ozdravieť vlastnými silami.

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu