Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Milan Lasica: O lidech a lidech

Milan Lasica: O lidech a lidech Zobraziť galériu (3)
Milan Lasica: O lidech a lidech (Zdroj: Audiolibrix)

O lidech a lidech je názov najnovšej audioknihy v podaní dvoch komikov, ktorých predstavovať určite netreba - Milana Lasicu a Zdeňka Svěráka.

Milan Lasica sa preslávil už desaťročia dozadu s humoristickými vystúpeniami, spolu s nezabudnuteľným Julom Satinským, ktorých spolupráca pokračovala až do jeho predčasnej smrti v roku 2002. V roku 2003 začal Milan Lasica písať pre viacero časopisov krátke, nadčasové a humorné fejtóny, ktoré vychádzali až do roku 2009. 

Minulý rok mali poslucháči príležitosť zabávať sa nad fiktívnymi dopismi písané "kamarátom Mirom" zo starobinca, ktoré Milan Lasica publikoval ako posledné. Teraz majú šancu vypočuť si český preklad fejtónov staršieho dáta. Napriek tomu absolútne nestrácajú na svojej múdrosti, humore a nadčasovosti.

Obsahom fejtónov u Milana Lasicu sú prevažne spoločenské témy, manželské vzťahy a absurdnosti ľudského správania podané jazykom, ktorý zabáva aj napriek ich často až smutnému obsahu. Problémy sú často smiešne až nezmyselné, no zachytávajú v sebe až príliš veľa reálnosti nadľahčeným spôsobom, ktorý človeka núti počúvať ich opäť a smiať sa nad nuansami, ktoré unikli pri prvom či druhom počutí. Toto bolo už špecifikom humoristických vystúpení preslávenej dvojice L&S a Milan Lasica sústavne posúva pomyselnú hranicu predstavivosti čoraz ďalej.

Zdeněk Svěrák prispel na audioknihu predhovorom a číta zopár autorových fejtónov, pri ktorých človek až nevie odolať pokušeniu, aké by to bolo, keby títo dvaja vynikajúci herci a zabávači pracovali na niečom väčšom spolu. Určite by nesklamali, tak ako nesklamalo nič, čo za svoje plodné obdobie pre nás obaja priniesli.

Autorsky čítané audioknihy patria medzi najpopulárnejšie nielen u nás, ale aj v zahraničí. Je to podobné ako pri piesňach zložených samotnými autormi. Posúvajú ich do ďalšej roviny a dávajú im charakter, ktorý nevie dať nikto iný, iba autor samotný. A to aj napriek tomu, že Milan Lasica je predsa len v českom jazyku na "výlete u susedov".

Audiokniha Milana Lasicu O lidech a lidech vyšla 6.9.2013 vo vydavateľstve Supraphon a je možné si ju zakúpiť cez internetové audiokníhkupectvo audiolibrix.com.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu