Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Eva Urbaníková vydáva novú knihu Vzťahová níž

Eva Urbaníková Zobraziť galériu (2)
Eva Urbaníková (Zdroj: archív Evitapress)

BRATISLAVA - V utorok 31. mája 2011 vychádza v poradí šiesta kniha od autorky bestsellerov Všetko alebo nič, Príliš osobná známosť či Svet mi je dlžný.

Eva Urbaníková známa pod prezývkou Evita vydala svoju prvú knihu Všetko alebo nič v roku 2007. Jej rukopis ponúkala niekoľkým slovenským vydavateľstvám, no žiadnemu sa nepáčil natoľko, aby ho vydal. Evita však svojmu príbehu verila, a tak sa rozhodla založiť vlastné knižné vydavateľstvo a román si vydať sama. Z knižky Všetko alebo nič sa do dnešného dňa predalo viac ako 80 tisíc exemplárov a medzi bestsellery sa zaradili aj všetky ďalšie Urbaníkovej knihy (Stalo sa mi všetko, Všetko alebo nič: Príbeh pokračuje, Príliš osobná známosť a Svet mi je dlžný).

V marci 2011 získala Eva Urbaníková dve ocenenia Panta Rhei Awards – ako najpredávanejšia slovenská autorka roku 2010 a za najpredávanejšiu slovenskú knihu roka Svet mi je dlžný.

31. mája prináša vydavateľstvo Evitapress na trh šiestu knihu Evy Urbaníkovej Vzťahová níž. „Názov je trochu slovná hračka, pretože jednou z dominantných postáv príbehu je meteorológ,“ vysvetľuje Evita. „Má už po päťdesiatke, keď sa dostane aj do televízie ako rosnička, je populárny a užíva si to. Vzťahová níž je tak kombináciou jeho povolania a toho, čo sa deje v jeho okolí.“ Hlavnou postavou je tradične žena tridsiatnička, ktorú rozvod rodičov zaskočí. „Zaujímavé, že vzťah našich rodičov, obzvlášť ak už majú po päťdesiatke, považujeme za konštantný. Pritom aj oni sú rovnakí ako my, prechádzajú vlastnými krízami a zmenami, no keď sme tomu zrazu vystavení, sme z toho v šoku,“ dodáva Urbaníková.

Kniha Vzťahová níž je už 35-tym titulom vydavateľstva Evitapress. Evitu Urbaníkovú poznajú jej fanúšikovia nielen ako spisovateľku, ale aj ako glosátorku v televíznom programe Adela show.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu