Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Čo nám hrozí v roku 2012: Planéta X, smrť času aj návrat jašteroľudí!

Naši noví vládcovia? Zobraziť galériu (4)
Naši noví vládcovia?

BRATISLAVA - Prichádza obávaný rok 2012, ktorí mnohí hlásatelia apokalypsy spájajú so strašnými pohromami či aspoň s obrovskými spoločenskými zmenami. Prinášame vám tri najodvážnejšie a najzvláštnejšie teórie o tom, čo nás po Novom roku čaká.

Spoznáme všetky planéty slnečnej sústavy

V budúcom roku nás údajne nemá navštíviť nikto menší, ako naši mimozemskí stvoritelia! Zo vzdialených končín slnečnej sústavy, ktoré ležia ďaleko za Neptúnom, k nám totiž prichádza záhadná Nibiru, niekedy označovaná ako Planéta X. Okolo Slnka obieha po mimoriadne predĺženej dráhe, ktorá pretína dráhy iných planét, aj tej našej. Cestu nám údajne skríži raz za 3600 rokov a vždy to má mimoriadne vážne následky.
 
Poznala ju vraj už nastaršia zo všetkých civilizácií, Sumeri. Obyvateľov záhadnej planéty, zvaných Annunaki, uctievali ako bohov a vo svojich textoch tvrdili, že pochádzajú z ich krvi. Vďačia im vraj za všetko, od objavu kolesa až po obdivuhodné znalosti astronómie. Čo sa stane, keď nás naši stvoritelia opäť navštívia a zistia, že na celej Zemi už nie je jediný funkčný oltár? Zostáva len dúfať, že ich hnev nebude zničujúci.
 
Nibiru obieha okolo Slnka po extrémne predĺženej dráhe:
 
 
Príchod Kráľa sveta
 
Podľa názoru niektorých sa na povrch Zeme vrátia predstavitelia snáď ešte strašnejšej rasy. V roku 2012 vraj vylezie z podzemia kráľ jašteroľudí, teda Reptiliánov. Ten po celé veky ťahá za nitky a ovplyvňuje svetové dejiny zo svojho sídla hlboko pod Himalájami - z povesťami opradeného mesta Agartha. 
 
Reptiliáni sa podľa presvedčenia niektorých autorov vyvinuli pred miliónmi rokov z dinosaurov. Obývajú rozsiahle územia pod povrchom zeme a sú príčinou vzniku mýtov o podsvetí. Ich vodca, nesmrteľná bytosť v latinčine zvaná Rex mundi - Kráľ sveta, si údajne v roku 2012 povie dosť a ľudskú civilizáciu sa rozhodne zotročiť. Obáva sa totiž, že ju vďaka jej prudkému technologickému rozvoju už nebude môcť ďalej nepriamo ovládať. 
 
Reptilián a jeho predchodca, dinosaurus čeľade Dromaeosauridae:
 
 
Koniec kalendárov, grafov a množstvo LSD
 
S nastupujúcim rokom sa už chronicky spája koniec kalendára civilizácie Mayov. Menej sa však hovorí o teórii známeho psychadelického mysliteľa Terrenca McKennu. Tento pán, ktorý zažíval v amazónskych lesoch šamanské vízie a ktorý počas 60. rokov konzumoval obrovské množstvá LSD, vypracoval prácu, zvanú Teória časovej vlny.
 
Podľa tejto teórie, ktorá vychádza okrem drogových zážitkov aj z mayského kalendára a čínskej filozofie, je čas vlastne fraktálová vlna. Hodnota tejto vlny určuje množstvo "novosti" v danom okamihu, čiže množstvo zmien, kreativity, objavov atď.
 
McKenna vypracoval aj graf, podľa ktorého sa počas stáročí množstvo novosti znižuje, až - a prekvapivo práve 21. 12. 2012, na kedy je Maymi ohlásený koniec sveta - sa úplne vynuluje. Čo sa má potom stať, nie je jasné. Filozof však predpokladal, že dôjde ku koncu času ako ho doteraz poznáme. 
 
Teória časovej vlny: Pozrite sa na koniec grafu
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu