Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Radičová: Vo vláde by som nechcela vidieť tých, čo klamú už v kampani

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do poslaneckých lavíc by sa mali po predčasných marcových voľbách vrátiť zodpovední politici a nie ľudia, ktorí už v predvolebnej kampani klamú verejnosť. Uviedla to dnes premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) pri príležitosti ukončenia poslednej riadnej schôdze Národnej rady v tomto volebnom období.

"Ja nemôžem bez reakcie vnímať hranie sa na boj za zvýšenie minimálnej mzdy, ktorý je financovaný veľmi, veľmi bohatými ľuďmi. Podobné hry a požiadavky, ktoré sú nastokrát absolútne nesplniteľné, sú prázdne sľuby," konštatovala premiérka. Vysvetlila pritom, že plnenie podobných krokov závisí v prvom rade od ekonomickej situácie v krajine, nie od politickej vôle. "Tie dva roky krutého zadlženia boli dostatočnou skúsenosťou, že tadiaľ cesta nevedie," priblížila.

Požiadavkami Radičovej na budúcich zákonodarcov je, aby dodržiavali pravidlá právneho štátu, zákonnosť a nerobili politiku na úkor budúcich generácií. Prieskumy verejnej mienky, ktoré dávajú Radičovej prvé miesto spomedzi členov SDKÚ-DS, je podľa nej ocenením jej práce na poste šéfky vládneho kabinetu. "Som presvedčená, že sme naštartovali množstvo nástrojov, ktoré môžu vrátiť tú dôveru v politiku a politikov, ale dovoľte mi vyjadriť sa, že tých lží, politikárčenia a osočovania sústredených na moju osobu bolo na jednu osobu trošku veľa," komentovala.

Radičová tiež poukázala, že vláde sa v tomto období podarilo napriek hospodárskej kríze vytvoriť desaťtisíce pracovných miest. Popri šetrení a úsporách tiež ocenila presadenie ozdravovania železníc a výstavbu diaľnic. "Vláda necháva za sebou výraznú stopu. Dnes viem, že rovnako ako reformy, a možno niekedy aj viac, je dôležitá v politike etika," uviedla.

"Je mi ľúto, že sme nedokončili svoj záväzok v programovom vyhlásení vlády - veľa rozbehnutých, urobených a pripravených vecí. Toto mi je naozaj ľúto. Ale asi to tak malo byť," uzavrela premiérka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu