Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Radičovej voľba je jasná: Už vie koho bude voliť

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiérka Iveta Radičová k volebnej urne 10. marca určite príde. O tom, aký hlasovací lístok vloží do obálky, už nerozmýšľa. "Šesť rokov mám vybratú tú istú politickú stranu. Bola prvá v živote a možno posledná," priblížila.

V novembri 2006 sa stala členkou SDKÚ-DS a podpredsedníčkou pre sociálne veci a zdravotníctvo. Po predčasných voľbách odchádza zo strany aj z politiky.

V súčasnosti sa však obáva o konečné výsledky SDKÚ-DS. Naznačujú to i posledné prieskumy verejnej mienky, na základe ktorých je na prahu zvoliteľnosti, dokonca sa podľa niektorých ani do parlamentu nedostane. To, či to spôsobila kauza Gorila, alebo aj jej avizovaný odchod, nechcela hodnotiť. "V každom prípade si myslím, že medializovaná kauza dotýkajúca sa rokov 2005-2006, ktorá nebola vyšetrená za celé obdobie bývalej vlády, ale naopak skartovaná, je prekrytím celého štvorročného obdobia predtým. Nezľahčujem tým podozrenia, ktoré v tomto dokumente sú, len konštatujem, že sa vedie diskusia, ako keby medzi rokmi 2005-2006 a 2010 bol nulový priestor. A to nie je pravda," podotkla.

Obavy v nej vyvolávajú nové subjekty na slovenskej politickej scéne. Ako dodala, doterajšie skúsenosti z novotvarov boli vždy problémové, až veľmi zlé. "A najmä, ak ide o novotvary, ktorých program ani nie je známy. To vo mne vyvoláva veľký nepokoj," konštatovala.

Na otázku, čo by pomohlo SDKÚ-DS zvrátiť túto nelichotivú situáciu reagovala, že nie je vo volebnom tíme, ktorý sa tým určite zaoberá. Pripomenula, že jej predstavitelia prebrali koncom 90. rokov krajinu, ktorá bola označovaná za čiernu dieru Európy na pokraji bankrotu, s 20-percentnou nezamestnanosťou a skrachovaným bankovým sektorom. "Podarilo sa im naštartovať ekonomiku, dostať Slovensko do európskych štruktúr a do štandardných demokracií. Tá strana má výsledky," podčiarkla premiérka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu