Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Most-Híd plánuje minúť na kampaň do 800 tisíc

László Solymos
László Solymos (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd plánuje minúť na predvolebnú kampaň do 800 tisíc eur. Zafinancuje ju z vlastných zdrojov, požičiavať si nebude. "Musíme sa vmestiť do toho, koľko máme," povedal šéf kampane László Solymos.

Očakáva, že kampaň bude veľmi intenzívna a fyzicky aj psychicky náročná. "Vzhľadom k tomu, že kampaň je v zime, nebudú sa dať robiť veľké akcie vonku, sme nútení ísť do kulturákov a ak sa chceme stretnúť s čo najväčším počtom občanov, budeme musieť urobiť oveľa viac menších akcií," vysvetlil.
      
Solymos pripomenul, že do Troch kráľov strana nebude vyvíjať žiadne predvolebné aktivity. S kampaňou začne až potom. Bude programovo orientovaná a nebude útočná. "Bude pozitívna ako pred minulými voľbami. Malo to úspech, tak v tom chceme pokračovať," poznamenal. Most-Híd neplánuje v kampani útočiť na svojich politických oponentov, no v prípade útokov z ich strany budú bugárovci reagovať.
      
Strana sa bude o priazeň voličov vo voľbách, ktoré sa uskutočnia 10. marca, uchádzať s programom s názvom "Len zodpovedne". Cieľom bugárovcov je zodpovedná politika, aj hospodárska, ďalej proeurópska politika a spolupráca väčšinového národa a menšín. Strana bude usilovať o zachovanie pracovných miest a tvorbu nových pracovných príležitostí, a tiež o podporu malého a stredného podnikania. Most-Híd chce tiež osobitne posúdiť sociálne dávky.
      
Zasadzovať sa mieni aj o transparentnejšie a účelné využitie finančných prostriedkov, zodpovedné nakladanie s peniazmi daňových poplatníkov či stabilitu eurozóny a lepší výber daní. V oblasti práva chcú bugárovci bojovať za väčšiu vymožiteľnosť práva. V oblasti menšín mienia riešiť napríklad financovanie menšinovej kultúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu