Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slota: Nemienim sa dostať do jedného "šuplíka" so SaS-kou

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota odmieta zaraďovanie jeho strany z hľadiska euroagendy do tej istej názorovej skupiny, ako Slobodu a Solidaritu (SaS). "Nemienim sa dostať do jedného 'šuplíka' so SaS-kou," vyhlásil Slota.

"Slovenská národná strana rozprávala podstatne skôr ako SaS, že eurozóna je po vypuknutí krízy v Grécku, Írsku a Portugalsku predurčená na zánik. Toto sme hovorili už pred trištvrte rokom. SaS-ka k tomu došla možno tri-štyri mesiace po nás," vyhlásil Slota. Dodal, že SNS ako jediná parlamentná strana hlasovala jednoznačne proti navýšeniu eurovalu, ktoré bolo vtedy spojené s vyslovením dôvery vláde. "SaS-kári sa ani tohto hlasovania nezúčastnili," upozornil.
      
"My si myslíme, že celá táto virtuálna ekonomika je jeden obrovský megapodvod, a to nemyslím len v rámci Európskej únie, ale aj v rámci ekonomiky USA," vyhlásil Slota na margo opatrení, ktoré by mali priniesť väčšiu rozpočtovú kontrolu v eurozóne. Na otázku, či sú podľa neho dostatočným riešením dlhovej krízy návrhy SNS na vylúčenie "problémových" krajín z eurozóny, priznal, že by to nestačilo.

"Vyrieši sa to jedine tak, že niečo, čo bolo postavené na zlých základoch, na podvodoch a klamlivých informáciách jednotlivých štátov, ktoré posielali do Bruselu, že to spadne ako domček z karát. Proste sa to všetko zrúti. A tak ako po veľkej hospodárskej kríze v 30. rokoch minulého storočia nastane zase nejaká obnova ekonomiky. Ale ekonomika by mala byť postavená už na nejakých reálnych základoch," dodal predseda SNS.
      
Čo sa týka SaS, upozornil, že s výnimkou euroagendy sa s ňou SNS rozchádza vo veľkom množstve ďalších otázok. "Ja v žiadnom prípade nikdy nebudem súhlasiť s homosexuálnymi manželstvami a tobôž nie, aby si takéto homosexuálne manželstvá mohli osvojovať deti," uzavrel Slota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu