Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Drucker prehovoril o Kaliňákovej účasti na vláde: Nebola to provokácia

Tomáš Drucker
Tomáš Drucker (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Na dnešnom rokovaní vlády neriešili ministri aktuálnu politickú situáciu, tvrdí to minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nom. Smer-SD). Druckera neprekvapila prítomnosť ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD).

"Venovali sme sa rokovaniu a bodom programu v štandardnom režime, aktuálnu situáciu v politike sme neriešili. Príchod pána Kaliňáka nevnímam ako nejaký druh provokácie, skrátka som to vnímal ako jeho posledné zasadnutie vlády, na záver sa nám poďakoval za spoluprácu," uviedol Drucker.

Na otázku o prepojeniach podozrivých talianskych podnikateľov až na Úrad vlády SR nechcel minister reagovať. Podľa jeho slov si to žiada komplexné a dôsledné vyšetrenie. "Inforomácie o zatknutiach alebo talianskej polícii nebudem komentovať. Je to normálne a prirodzené, že ak sa ukazujú nejaké prepojenia, tak prebieha vyšetrovanie. Koniec koncov sám som bol na sociálnej sieti priateľom jedného z týchto podozrivých osôb a ani som nevedel o tom, že je nejakým spôsobom spájaný s trestnou činnosťou," doplnil minister zdravotníctva. Ako dodal, chce pokračovať v práci, až kým nebude jasné, ako celá politická situácia dopadne.

Viac o téme: OdvolaniePredčasné voľbyRobert KaliňákTomáš DruckerPád vády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu