Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Gašparovič: Máme dosť odborníkov do úradníckej vlády

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA – Prezident Ivan Gašparovič nemá obavy, že by v prípade zostavovania úradníckej vlády nebol k dispozícii dostatok kvalitných kádrov.

„Som presvedčený, že na Slovensku je dosť odborníkov, ktorí nie sú stranícky viazaní na nejakú politickú stranu, ktorí by dokázali v tom časovom priestore do konca marca zodpovedne zastávať tieto funkcie,“ povedal dnes po stretnutí s predstaviteľmi Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory.

Gašparovič zároveň poznamenal, že v hlave nemá žiadne konkrétne meno, s ktorým by spájal funkcie v úradníckom kabinete. Zdôraznil, že chce vládnu krízu riešiť „podľa ústavných článkov.“ Nekonkretizoval, čo presne má na mysli, počká si na štvrtkové stretnutie s predstaviteľmi parlamentných politických strán. „Aby sme hľadali riešenie, ktoré nevybočuje z rámca ústavných článkov,“ konštatoval.

Otázky o tom, aká vláda povedie Slovensko do predčasných volieb, vyplývajú z nejednoznačnosti ústavy v prípade vyjadrenia nedôvery kabinetu parlamentom. Prezident má povinnosť vládu odvolať, ústava však nešpecifikuje, aké kroky majú nasledovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu