Štvrtok6. jún 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Vo štvrtok sa mimoriadne zídu ministri pre predčasné voľby

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vládny kabinet mimoriadne zasadne vo štvrtok 13. októbra. Ministri sa zídu o 11.00 h, aby prerokovali návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia, ako aj jeho skrátené legislatívne konanie.

Na predčasných parlamentných voľbách, ktoré budú 10. marca budúceho roka, sa dnes dohodli koaliční lídri SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd s opozičným Smerom-SD.

Tento návrh sa následne dostane na rokovanie Národnej rady (NR) SR. Podporiť ho musí ústavná väčšina, čiže minimálne 90 poslancov. Až po jeho schválení, najneskôr v piatok (14.10.), sa bude hlasovať o ratifikácii eurovalu.

Odmietavé stanovisko SaS k tejto otázke spojenej s podporou súčasnej vlády Ivety Radičovej v utorok (11.10.) znamenalo pád kabinetu. Momentálne sa čaká na návrat prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorý je na zahraničnej návšteve v Indonézii.

Svoj program predčasne ukončil a do Bratislavy by mal priletieť vo štvrtok okolo polnoci. Podľa Ústavy SR prezident odvolá vládu po vyslovení nedôvery Národnou radou. Svoj úrad bude zastávať až do vymenovania novej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu