Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Streľba v nórskom tábore, terčom mal byť údajne premiér

Ostrov Utoya, na ktorom prebiehal mládežnícky tábor Zobraziť galériu (2)
Ostrov Utoya, na ktorom prebiehal mládežnícky tábor

OSLO - Ozbrojenec prezlečený za policajta zastrelil dnes deväť alebo desať ľudí na ostrove pri Osle, kde sa konalo stretnutie mládežníckej organizácie vládnej Strany práce. Oznámila to polícia.

Nórsky denník VG na svojej internetovej stránke informoval, že okolo seba divoko strieľal mladý muž, oblečený ako policajt. Ozbrojenec zatknutý po streľbe je Nór. V piatok večer to oznámil minister spravodlivosti Knut Storberget. "Podľa našich informácií je Nór. Neviem o ňom príliš veľa," povedal Storberget na tlačovej konferencii.

Strelec zasiahol mnohých ľudí, no počet obetí zatiaľ nie je oficiálne potvrdený a konečný. "Počet je desať, možno deväť," povedal zástupca šéfa polície Sveining Sponheim novinárom na otázku o predbežnej bilancii streľby na ostrove Utöya severozápadne od Osla. "Toľko zatiaľ vieme," dodal. Svedok streľby predtým agentúre Reuters povedal, že "na vlastné oči" videl najmenej 20 mŕtvych.

Streľbe predchádzal silný výbuch v centre Osla neďaleko sídla vlády, ktorý si vyžiadal sedem mŕtvych. Sponheim dodal, že polícia zadržala a vypočúva muža, ktorý by mohol mať informácie o útoku.

Zatiaľ nie je jasné, či streľba súvisí s výbuchom v Osle. Na akciu plánoval prísť aj nórsky premiér. Pred streľbou z nej odišla nórska expremiérka Gro Harlem Brundtlandová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu