Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Michalovčanka fingovala lúpež zmenárne, kde pracovala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE - Martin (32) z Michaloviec dlhoval o rok staršej Jane množstvo peniazí, nebol ich však schopný vrátiť. Vymysleli preto plán, on "prepadne" zmenáreň, kde pracuje a ona mu namiesto podielu dlh odpustí.

V pondelok ráno Martin vošiel do michalovskej zmenárne na Námestí osloboditeľov. Od Jany za pokladňou "údajne pod hrozbou použitia zbrane a ublíženia na zdraví a smrti žiadal vydanie finančnej hotovosti. Potom vošiel do miestnosti, kde sa nachádzal otvorený trezor a z tohto si zobral hotovosť vo výške 2500 eur," popísala fingovanú lúpež košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

V trezore falošný lupič nechal zlaté šperky za takmer 50 tisíc eur. Zo záložne ušiel, do rúk polície ale padol ešte v ten istý deň. V aute, v ktorom ho zadržali, našli časť ukradnutých peňazí.

Policajti zistili aj dôvod, prečo sa obaja rozhodli riešiť problémy takýmto spôsobom. Jana počas posledných týždňov zobrala z pokladne asi 7 tisíc eur. Časť minula, časť požičala Martinovi. Tržba však chýbala a podarená dvojica ju nemala ako vrátiť. Vyšetrovateľ už ženu obvinil zo sprenevery a krádeže. Muž sa bude zodpovedať z krádeže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu