Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Vyprší dohoda, že Matovič nebude zakladať stranu

Richard Sulík a Igor Matovič
Richard Sulík a Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Koncom decembra vyprší dohoda medzi predsedom SaS Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom z nezávislého občianskeho hnutia Obyčajní ľudia, podľa ktorej nebude Matovič do konca tohto roka podnikať žiadne kroky vedúce k založeniu vlastnej strany.

„Počkám, aké má plány. Nebudeme mu ponúkať členstvo, keď on sa rozhodne zakladať stranu,“ povedal predseda SaS Richard Sulík v rozhovore. Podľa neho Igor Matovič je korektný partner, dobre sa s ním dá dohodnúť. „To, že je skrátka svojský, je v poriadku, to je to, čo robí stranu SaS zaujímavejšou,“ uviedol.

Sulík čakal, že Matovič sa dostane z konca kandidátky SaS do parlamentu, ale nečakal, že sa dostanú aj ďalší traja Obyčajní ľudia. „To som trochu podcenil, alebo teda zle som to odhadol, ale dobré je to, ako to je,“ povedal Sulík. Na kandidátku by ich zobral aj pri budúcich voľbách. „Konkrétne týchto štyroch ľudí by som vzal,“ povedal. Dodal však, že v SaS sa zamýšľajú, či neprijať pravidlo, že na kandidátke budú len členovia SaS. Sulík si je už dnes istý tým, že členov iných strán na kandidátku nepustia. „Nebudeme brať členov iných strán na našu kandidátku,“ povedal. Týkalo by sa to aj Obyčajných ľudí, ak by si založili vlastnú stranu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu