Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Bratislavčan cestoval na sviatky 89 hodín!

Letisko Heathrow v Londýne
Letisko Heathrow v Londýne (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Keď po troch mesiacoch svojho pobytu odchádzal z Los Angeles, tešil sa, že v pondelok večer bude doma v Bratislave. Zachytil síce, že Európa má podobne ako Spojené štáty problémy so snehom, čo však nastalo naozaj nečakal. Cesta pôvodne plánovaná na 16 hodín nakoniec trvala viac ako päťnásobne dlhšie.

"Z Los Angeles som mal odletieť v nedeľu o 18:25, nakoniec to bolo v pondelok o 21:15 a vo Viedni som konečne pristál vo štvrtok o 22:30. Doma v Bratislave som sa tak nakoniec zvítal s s rodinou okolo polnoci," skonštatoval Roman z Bratislavy. Cesta mu tak trvala neuveriteľných 89 hodín. Cestovateľská skúsenosť, ktorú by si už naozaj nechcel zopakovať.

"Prvú noc som ešte prespal u známych v Los Angeles, potom som hneď ráno išiel na letisko vybaviť si druhý let do Londýna. Dali ma na čakací list a dostal som sa do lietadla o 21:15. To, že mi dali let bolo aj preto, že mi už končili víza a v USA by som tak bol nelegálnym imigrantom," pripomenul ďalšiu komplikáciu.

"Druhú noc som už strávil v Londýne na podlahe hotela, kde som googlil všetky možné spojenia do kontinentálnej Európy. Keď som si počas dňa zaplatil autobus do Varšavy bol som pokojnejší, že aspoň sa nejako dopravím domov. Potom mi ale napísala priateľka Klaudia, že mi vybavila let na 23. cez Amsterdam do Viedne," skonštatoval.

V stredu sa však naozaj pokazilo takmer všetko, čo mohlo. "Lietadlo, ktoré malo odletieť z londýnskeho Heathrow o 8:40 vrátili z dráhy kvôli technickej poruche. Našli ale ďalšie a let posunuli na 12:30. Po prílete do Amsterdamu som sa tešil, že stíham let o 17:40 do Viedne. Keď som ale na letisku zistil, že let zrušili, pomyslel som si len, že toto už nie je možné, že niekto si zo mňa strieľa. Nakoniec mi ale dali let na 20:00, ktorý nakoniec ale rovnako meškal," popísal svoju anabázu. Nakoniec sa do Viedne dostal o 22:30.

"Najhoršie na tom všetkom bolo to, že v Londýne už žiadny sneh nebol a napriek tomu rušili všetky lety. Chvíľu som bol nahnevaný, potom frustrovaný, bezmocný a chvíľami mi bolo všetko jedno. Nakoniec sa mi ale podarilo dostať sa domov, aj keď ešte stále si neuvedomujem čo sa vlastne stalo. Bola to nepríjemná skúsenosť, vďaka ktorej som sa stal alergickým na čakanie," dodáva.

"Keď si teraz čítam, že v Paríži uviazli tisíce pasažierov a trávia čas na letisku, viem presne, o čom to je," konštatuje na záver. Trvalo to síce 89 hodín, ale Roman mal nakoniec šťastie, na Vianoce je doma.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu