Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Matovič hovorí o vplyve mafiánskych praktík na poslancov

Matovič v parlamente
Matovič v parlamente

BRATISLAVA - Poslanec a líder Obyčajných ľudí Igor Matovič obhajuje verejnú voľbu generálneho prokurátora, ktorú chcú uzákoniť stredopravé strany. Vo svojom dnešnom vyhlásení, ktoré zaslal agentúram, označuje postup koalície ako úpornú snahu o ochranu demokracie.

"Od začiatku voľby generálneho prokurátora kolujú v parlamente chýry o snahe podnikateľských skupín napojených na silnú opozičnú stranu získať pre voľbu Dobroslava Trnku niekoľkých poslancov NR SR," napísal Matovič vo svojom vyhlásení.

"Stav vymožiteľnosti práva na Slovensku nás nenechal chladnými voči týmto rečiam, a preto sme sa rôznym spôsobom snažili ovplyvneniu voľby zabrániť," pokračuje poslanec. Dnešné blokovanie voľby prokurátora, o ktorom predseda Smeru Róbert Fico tvrdí, že je prejavom pohŕdania demokraciou, je podľa neho práve ďalším prejavom úpornej snahy koalície demokraciu chrániť.

"Je našou povinnosťou urobiť všetko preto, aby sme vplyv mafiánskych praktík na činnosť poslancov aj touto formou eliminovali," tvrdí. Uznáva síce, že na prvý pohľad sa fotenie či vynesenie prázdnych lístkov môže javiť ako niečo nedemokratické. Verí však, že ľudia dokážu pochopiť, že v "situácii zjavného kupovania a vydierania poslancov, o demokratickosti tajnej voľby môžeme len snívať."

"Preto nie tí, ktorí sa rozhodli ísť cestou verejnej voľby, ale tí, ktorí akože nevidia a akože nič o podplácaní a vydieraní nevedia, sú tí, čo nám demokraciu chcú v skutočnosti vziať," dodáva kontroverzný poslanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu