Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sabinovčan tvrdí, že havaroval kvôli lampiónu šťastia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV - Víkendová akcia vypúšťanie lampiónov šťastia v Prešove priniesla vodičovi zo Sabinova smolu. Jeden z lampiónov mu pristál počas jazdy na čelnom skle, vodič pribrzdil a stočil volant na krajnicu. Prasknutá pneumatika a poškodený disk ho vyjdú tisíc eur.

Ako povedal Ľubomír J., ktorý sedel za volantom požičaného auta, lampión sa mu prilepil na sklo na strane vodiča. Po tom, ako stratil výhľad, pribrzdil a stočil volant na kraj vozovky.

Išiel asi 50-kilometrovou rýchlosťou. Nanešťastie narazil na obrubník, prerazil pneumatiku a poškodil disk. Keďže nie je majiteľom vozidla, nevedel potvrdiť, či škodu preplatí poisťovňa. Jemu ani jeho spolujazdcovi sa našťastie nič nestalo.

Hovorkyňa mesta Prešov Iveta Adamová uviedla, že išlo o prvé hromadné vypúšťanie balónov šťastia v meste. Tradícia pochádza z Thajska, kde ich vypúšťajú smerom na more. Podobná akcia sa u nás už konala v Bratislave aj v Žiline.

V Prešove sa predalo vyše dvetisíc lampiónov. Podľa hovorkyne hlavným organizátorom bol Peter Hermanovský a občianska iniciatíva Jednoducho balóny. Radnica ich myšlienku podporila a pre veľký záujem zabezpečila na deviatich miestach, odkiaľ sa balóny vypúšťali, koordinačné tímy.

„Celá akcia prebehla bez incidentov. Mesto prostredníctvom oddelenia verejnoprospešných činností sa už dnes púšťa do upratovania,“ informovala Adamová. Podľa jej slov mesto zabezpečilo asistenciu mestskej polície a hasičov. K odškodneniu majiteľa poškodeného auta uviedla, že mesto bude prípad monitorovať. K poistke zodpovednosti za škody, ktorú pri organizovaní rôznych akcií môže uzavrieť organizátor akcie, sa nevedela vyjadriť.

Peter Hermanovský povedal, že sa necíti byť žiadnym organizátorom víkendovej akcie, je autorom myšlienky zorganizovať vypúšťanie lampiónov pre svojich kamarátov. Ako uviedol, kontaktoval sa s nimi prostredníctvom sociálnej siete Facebook, svoju pozvánku rozposlal na 30 adries. Podľa jeho informácií bezpečnosť a upratovanie víkendovej akcie malo na starosti mesto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu