Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kvôli hrozbám teroristov Slovensko zvláštne opatrenia nechystá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko neplánuje žiadne zvláštne bezpečnostné opatrenia pre údajne hroziace teroristické útoky v Európe, na ktoré upozornili niektoré štáty. Dôvodom je, že hrozba útoku na krajinu je minimálna. Vyplýva to z rokovania Bezpečnostnej rady štátu, informoval dnes tajomník rady Pavel Zajac.

Pred nebezpečenstvom útokov, najmä na ciele vo Francúzsku a Nemecku, varovali v uplynulých dňoch Spojené štáty, Austrália či Japonsko. Niektoré európske krajiny preto napríklad sprísnili ochranu vybraných objektov.

"(Bezpečnostná rada) konštatovala, že hrozba teroristických útokov voči Slovensku je minimálna," poznamenal Zajac. Dodal, že nie je potrebné prijímať špeciálne opatrenia. Naopak, susedné Česko napríklad zaviedlo prísnejšie bezpečnostné kontroly na pražskom letisku, ako aj v ďalších rizikových objektoch.

Bezpečnostné zložky väčšiny európskych štátov sú v strehu po tom, čo USA varovali nedávno svojich občanov pred možným útokom v Európe. Turistov tiež na možné útoky upozornila Veľká Británia. Na zozname potencionálnych cieľov sú podľa americkej televíznej stanice Fox Nes napríklad berlínska hlavná stanica, Eiffelova veža či katedrála Notre-Dame v Paríži.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu