Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rakúšania: Chcú letisko aj so Slovákmi

Letisko M. R. Štefánika
Letisko M. R. Štefánika

BRATISLAVA - Rakúska spoločnosť Flughafen Wien AG chce privatizovať Letisko M. R. Štefánika v konzorciu, ktoré bude mať aj slovenských členov.

Firma by mala zdokladovať záujem o získanie 66-percentného podielu štátu v bratislavskom letisku do pondelka. "Do procesu chceme vstúpiť v konzorciu, v ktorom budeme mať väčšinový podiel," povedal vedúci oddelenia špeciálnych projektov rakúskej spoločnosti Michael Fazekas. Podľa vládou schválenej koncepcie privatizácie letísk by mal byť v septembri známy užší zoznam účastníkov o privatizáciu. Na prelome októbra sa uskutoční audit letiskových spoločností. Ponuky investorov sa vyhodnotia v novembri a konečné rozhodnutie by malo byť známe do konca roka. Privatizácia by sa mala týkať aj letiska v Košiciach.

"Zatiaľ sa rozhodujeme, či ponuku predložíme na jedno, alebo na obe letiská," dodal Fazekas. ,,Ktorýkoľvek podnikateľský subjekt by mal väčší význam pre letisko ako Rakúšania. Celý problém je o ekonomike a peniazoch. Vo Viedni by ostalo zlaté vajce - letová časť a menej lukratívne a viacnáročné služby na prácu by sa posunuli do Bratislavy," povedal bývalý šéf Slovenských aerolínií Miloslav Meszároš, ktorý je jednoznačne proti privatizácií letiska Rakúšanmi. Bratislavským letiskom v prvom polroku tohto roku prešlo bezmála pol milióna cestujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu