Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Sulík sa dal otestovať na kokaín, Fica chce na detektor lži

Robert Fico a Richard Sulík
Robert Fico a Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR a šéf koaličnej SaS Richard Sulík sa dal otestovať na prítomnosť drog a hlavne kokaínu v organizme. Reagoval tak na minulotýždňové vyjadrenia lídra opozície Roberta Fica zo Smeru-SD, ktorý na adresu SaS odkázal, aby skončili s kokaínovými večierkami. Testy podľa Sulíka dopadli negatívne.

"Na tomto mieste vyhlasujem, na svoju česť, že som nikdy v živote kokaín neužil," vyhlásil. Ako dodal, Fico zašiel so svojimi tvrdeniami priďaleko, za hranice politickej kultúry.

Sulík chce od Fica, aby sa podrobil vyšetreniu na detektore lži, kde by mu položili otázku, či hlas na nahrávke, na ktorej sa hovorí o údajnom financovaní Smeru, patrí Ficovi. "Ja obviňujem pána Fica z toho, že na založenie a vybudovanie strany Smer použil v rozpore so zákonom 300 miliónov korún, ktoré zobral od svojich sponzorov," povedal šéf parlamentu.

Ficovi je ochotný zaplatiť vyšetrenie na detektore lži, ktoré stojí okolo 400 eur. Vyšetrenie dokáže zodpovedať na otázku, či nám pán Fico klamal alebo nie, tvrdí Sulík. "Pokiaľ sa pán Fico nepodrobí testu na detektore lži alebo sa podrobí s výsledkom, že hlas na nahrávke je jeho, je tento pán podvodník a klamár, ktorý sa do NR dostal protizákonne a preto v nej nemá čo hľadať," vyhlásil. Vážnosť parlamentu podľa neho znevažujú ľudia, ktorí sa tam dostali protizákonne.

Robert Fico sa na detektore lži pravdepodobne nedá vyšetriť. "Na pána Sulíka nebudeme reagovať," uviedla jeho hovorkyňa Silvia Glendová.

Ako Sulík zdôraznil, nemá problém absolvovať ani akýkoľvek iný test a tiež ktorýkoľvek člen SaS je ochotný podrobiť sa testom. Podotkol však, že líder Smeru musí povedať mená tých, ktorí sa na ním spomínaných kokaínových večierkoch zúčastňovali. „Na druhej strane ja čakám, keďže som urobil prvý krok. Teraz je na rade pán Fico, aby ukázal, že sa nebojí a že neklamal. Potom som otvorený myšlienke požiadať ktoréhokoľvek člena strany,“ vyhlásil.

Ako dodal, v nedeľu o tejto téme hovoril aj s ministrom hospodárstva Jurajom Miškovom, v súvislosti s ktorým sa prednedávnom spomínali chystané pokusy o diskreditáciu v spojitosti s drogami a ten tiež nevidí problém v absolvovaní testu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu