Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Tri obete strelca v Devínskej Novej Vsi dnes pochovali

Pohreb obetí masakry v Devínskej Novej Vsi Zobraziť galériu (5)
Pohreb obetí masakry v Devínskej Novej Vsi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tri zo siedmich obetí minulotýždňového vyčíňania strelca dnes pochovali v Bratislave. V mestskej časti Devínska Nová Ves, kde sa tragédia stala, sa príbuzní rozlúčili s 12-ročným chlapcom a jeho 48-ročným otcom patriacim do rodiny, na ktorú vrah zaútočil. V Slávičom údolí mala zase pohreb 52-ročná žena. Tú muž so samopalom zabil zrejme náhodne pri paľbe po bytovkách.

S dvojicou obetí v Devínskej Novej Vsi sa dnes v sychravom počasí lúčilo asi 250 ľudí. Smútočnú atmosféru spestrila rómska hudba. Jedna z obetí bola údajne rómskeho pôvodu.

S náhodne zastrelenou ženou sa na cintorín do Slávičieho údolia prišlo rozlúčiť asi 50 ľudí, medzi nimi aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS).

Ľudí usmrtil 48-ročný Ľubomír Harman v pondelok 30. augusta. Samopalom zastrelil tri ženy, muža a dieťa v byte panelového domu, neskôr pred bytovkou usmrtil aj chlapcovho otca, ktorý bol na návšteve. Následne začal strieľať po ďalších ľuďoch, po jeho zásahu jedna žena zomrela a ďalších pätnásť utrpelo zranenia. Po tom, ako Harmana postrelili policajti, spáchal muž samovraždu.

Pohreb ďalších štyroch zastrelených bude v piatok v bratislavskom krematóriu, termín poslednej rozlúčky so strelcom zatiaľ podľa dostupných informácií nie je známy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu