Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dvom postreleným sa stav mierne zlepšil, Čech v umelom spánku

Miesto neštastia Zobraziť galériu (7)
Miesto neštastia (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdravotný stav dvoch vážne zranených po pondelkovej streľbe v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa mierne zlepšil. Ťažko poranený Čech naďalej leží v umelom spánku, informovala hovorkyňa bratislavskej univerzitnej nemocnice Rút Geržová.

V bratislavských nemocniciach zostávajú aj ďalší šiesti ľudia s ľahšími zraneniami. Strelec začiatkom týždňa zastrelil legálne držaným samopalom sedem ľudí a zranil ďalších 15 osôb. Útočníka postrelila polícia a následne spáchal samovraždu. Dôvody jeho vyčíňania nie sú známe.

Z troch ľudí, ktorí utrpeli najvážnejšie zranenia, leží naďalej v umelom spánku 33-ročný Čech. "Pacient je vo vážnom stave, ale je stabilizovaný ," uviedla Geržová. Muž mal po streľbe zasiahnutú panvovú časť. Dvoch ďalších ťažko zranených už podľa hovorkyne z umelého spánku prebrali a ich stav sa zlepšil. Jeden z nich, ktorý mal zasiahnuté pľúca a kľúčnu kosť, leží na Kramároch. Zraneného policajta, ktorý je po zásahu guľkou v ružinovskej nemocnici, prebrali už v utorok. "Komunikuje, jeho zdravotný stav sa zlepšuje," uviedla Geržová.

Okrem zariadení v Petržalke, Ružinove či na Kramároch, ktoré patria pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava, leží jeden človek aj vo vojenskej nemocnici Svätého Michala a jedna 30-ročná žena vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Milosrdní bratia. Tá v utorok z nemocnice po vyšetrení odišla, neskôr sa však vrátila späť. Vo vojenskej nemocnici zostal na pozorovaní muž, ktorý utrpel priestrel ramena. "Predpokladáme, že zostane do piatku," povedal hovorca ozbrojených síl Milan Vanga.

Masaker šokoval v pondelok celé Slovensko. Tri dni po streľbe nie je známe, čo bolo motívom vyčítania 48-ročného páchateľa. Muž zabil sedem ľudí, šesť z nich pochádzalo z jednej rodiny. Siedmu obeť útočník zasiahol zrejme náhodne, keď strieľal po okolitých bytovkách. Po udalosti sa majú sprísniť pravidlá držania zbraní, vláda na štvrtok vyhlásila štátny smútok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu