Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Belousovej facku prešetrí parlamentný výbor

Anna Belousovová a Igor Matovič
Anna Belousovová a Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podpredsedníčka SNS Anna Belousovová možno bude musieť vysvetliť facku, ktorú dala v utorok v parlamente poslancovi za vládnu SaS Igorovi Matovičovi. Návrh na začatie disciplinárneho konania proti nej dnes podala Matovičova stranícka kolegyňa Natália Blahová.

ČTK o tom informoval šéf mandátového a imunitného parlamentného výboru Gábor Gál (Most-Híd). Výbor návrh prešetrí koncom augusta, poslankyni SNS hrozí pokuta 166 eur. Belousovová dala poslancovi facku za to, že ju vo svojom článku v regionálnych inzertných novinách oslovil "Anča". Politička tvrdila, že Matovičovi chcela len vysvetliť, ako sa má správať k dáme.

Podobné fyzické útoky sú na rozdiel od slovných potýčok v parlamente zriedkavé. V minulosti riešil mandátový a imunitný výbor napríklad incident exministra poľnohospodárstva Petra Baca z HZDS, ktorý dal v roku 1999 v parlamentnom bufete facku poslancovi vtedy vládnej SDĽ Ľubomírovi Andrassymu.

Matovič sa nečakane dostal do parlamentu, keď sa mu v júnových voľbách podarilo spolu s ďalšími tromi kolegami zo zoskupenia Obyčajní ľudia "prekrúžkovať" z úplného záveru 150-člennej kandidátky SaS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu