Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Matovič dostal facku od Belousovovej!

Igor Matovič ukazuje, kde dostal facku od Anny Belousovovej
Igor Matovič ukazuje, kde dostal facku od Anny Belousovovej

BRATISLAVA - Poslanec za vládnu SaS Igor Matovič dnes dostal v parlamente facku od podpredsedníčky opozičnej SNS Anny Belousovovej. Belousovovej sa údajne nepáčilo, že ju vo svojom článku v regionálnych inzertných novinách oslovil "Anča".

Politička tvrdila, že Matovičovi chcela len vysvetliť, ako sa má správať k dáme. "Takú jednu materskú (facku) mi dala," poznamenal Matovič, ktorý vraj bol prekvapený, že sa jej jeho článok dotkol.

"Ja som teda doteraz vždy pani Belousovú registroval ako človeka alebo ako ženu, ktorá v pohode nazve poslancov v sále potkanmi, ktorí vyliezli neviem z akej diery," tvrdil Matovič. Dodal, že v článku nechcel bývalú podpredsedníčku parlamentu uraziť. "Doslova som tam napísal v tom článku, že Anču som vyzval, nech si strhne kríž, ktorý nosí, lebo si myslím, že politik - kresťan by nikdy nemal mlčky tolerovať zlodejov," dodal.

Článok vyšiel v poslednom vydaní v regionálnych inzertných novinách patriacich k vydavateľstvu regionPress, ktoré Matovič vlastnil.

Poslanec za SaS nebude kroky poslankyne národniarov akokoľvek riešiť a v parlamente do budúcna neplánuje rozdávať akékoľvek fyzické údery. „Pani Belousovová si sama spravila hanbu, ja jej to nebudem vracať a žalovať na ňu,“ dodal. „Vcelku rád by som možno niekedy vyzval na taký férový súboj pána Slotu, lebo mi niekedy lezie na nervy, čo hovorí,“ uzavrel Matovič.

"Ja mám svoje meno, mám priezvisko a nie som pre pána Matoviča ani pre nikoho nijaký hej počkaj, ak je to táto nová kultúra, ktorú teda zavádzajú do parlamentu, tak ja mám zasa metódy nie až také nové na to, aby som vysvetlila, že jednoducho k dáme sa má správať každý slušne," reagovala Belousová. Ako ďalej doplnila: "Je celý, nepoškodený, žiadna prehnaná forma to nebola."

Fyzické útoky sú na rozdiel od slovných potýčiek v parlamente zriedkavé. V minulosti riešil mandátový a imunitný výbor napríklad incident exministra poľnohospodárstva Petra Baca z HZDS, ktorý dal v roku 1999 v parlamentnom bufete facku poslancovi vtedy vládnej SDĽ Ľubomírovi Andrassymu. Matovič sa nečakane dostal do parlamentu, keď sa mu v júnových voľbách podarilo spolu s ďalšími tromi kolegami zo zoskupenia Obyčajní ľudia "prekrúžkovať" z úplného záveru 150-člennej kandidátky SaS.

Po voľbách upútal pozornosť tvrdením, že dostal ponuku, aby za úplatok nepodporil súčasnú vládnu koalíciu, a spôsobil tak predčasné voľby. Neskôr však tvrdil, že si z neho urobil žart jeden z jeho známych. Pozornosť vyvolal tiež po tom, čo kritizoval predstaviteľov SaS aj premiérku Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS), pretože sa podľa neho do programového vyhlásenia vlády nedostali návrhy Obyčajných ľudí a hovoril o možnom odchode z parlamentného klubu SaS.

Napokon však so šéfom strany a predsedom parlamentu Richardom Sulíkom podpísal dohodu, že do konca volebného obdobia ostane štvorica medzi poslancami SaS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu