Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zabijak Masár: Novinári ma vyrušujú

Henrich Masár
Henrich Masár

TRNAVA - Pojednávanie so zabijakom Henrichom Masárom (32) z Piešťan sa včera opäť nekonalo. Svedkovia neprišli, aktér predvlaňajšej rukojemníckej drámy a obžalovaný z trojnásobnej vraždy navyše napísal senátu Krajského súdu v Trnave list, že chce byť na súde pri prerokovávaní svojho prípadu prítomný.

Predseda senátu pojednávanie odročil, pretože príprava eskorty Masára z vyšetrovacej väzby v Leopoldove na trnavský súd trvá niekoľko týždňov. Masár požiadal súd, aby zariadil, nech ho nevyrušujú novinári, pretože v ich prítomnosti sa v pojednávacej sieni nevie sústrediť. Na pojednávanie neprišiel ani jeden zo štyroch predvolaných svedkov, na predvolanie zareagoval iba jeden z nich a napísal list, že má nohu v sadre a musí ísť k lekárovi.

Podľa obžaloby H. Masár predvlani brutálne zabil dve dôchodkyne v Trnave a Hlohovci. Pred rukojemníckou drámou v Kaplne neďaleko Senca zastrelil šoféra peugeota zo Senca. "Tie činy som spáchal, ale necítim sa za ne zodpovedný. Pre drogy, od ktorých som závislý, som nevedel, čo robím. Len som si uvedomoval, že konám niečo zlé," povedal na jednom z predchádzajúcich pojednávaní Masár. Ďalšie pojednávanie má byť v septembri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu