Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sulík išiel na výlet Poórovym lietadlom Premier

Beechcraft 390 Premier IA
Beechcraft 390 Premier IA

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Richard Sulík (SaS) sa nedávno odviezol do rakúskeho Salzburgu lietadlom firmy VIP Wings blízkej podnikateľovi Vladimírovi Poórovi. Ten je mediálne známy ako mecenáš strany Smer, v predstavenstve VIP Wings sedí jeho príbuzný Juraj Poór, napísalo dnešné SME.

Sulík najskôr nechcel odkrývať detaily „výletu". Neskôr povedal, že lietadlom cestovalo šesť pasažierov a dvaja piloti. Malo by ísť o stroj s názvom Beechcraft 390 Premier IA. O Vladimírovi Poórovi tvrdí, že ho stretol iba raz v živote, a to v roku 2005. Mená spolucestovateľov Sulík prezradiť nechce.

„Bol to súkromný výlet, k tomu sa nemám čo vyjadrovať," citoval denník šéfa parlamentu, podľa ktorého si výlet platil zo súkromných peňazí. Zuzana Wienk z Aliancie Fair-Play hovorí, že Sulík by ako predseda parlamentu mal povedať všetky detaily. „Vie vylúčiť, že išlo počas výletu o lobovanie u neho? Kto platil let?" pýta sa. Sulík hovorí, že cestoval s priateľmi a lietadlo vyberal jeho dlhoročný kamarát.

„Bol aj pilotom tohto letu, a výber lietadla bol na ňom," odpovedal Sulík na otázku, či sa mu zdá byť v poriadku letieť s lietadlom firmy blízkej Poórovi . Ten istý kamarát by mu mal uprostred augusta priniesť aj faktúru, podľa ktorej bude predseda parlamentu presne vedieť, koľko má za výlet zaplatiť. Celková faktúra sa totiž rozráta na osadenstvo lietadla a Sulík tvrdil, že by to malo vyjsť na menej než 750 eur. „Tie lietadlá nie sú drahé, keď sa zložíte a vyťažíte lietadlo," povedal Sulík a prisľúbil, že hneď ako bude mať faktúru, predloží ju verejnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu