Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sulík vyrobil škandál, protokol je zhrozený

Richard Sulík na pracovnom obede s veľvyslancami
Richard Sulík na pracovnom obede s veľvyslancami (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Odborníci na etiketu sú zhrození správaním Richarda Sulíka, Slovensko podľa nich reprezentuje ako keby bolo banánovou republikou. Jeho obed s veľvyslancami považujú za vrchol neslušnosti, Sulík to však zmeniť nemieni, píše dnešné SME.

Denník cituje českého odborníka na protokol Ladislava Špačka, ktorý si neveriacky prezeral fotografiu z obeda s veľvyslancami Nemecka, Rakúska a Švajčiarska. Sulíkovo správanie označil za „absolútny škandál,“ keď na pracovný obed prišiel ako na futbal - v košeli s krátkym rukávom, v plátenných nohaviciach, počas obeda telefonoval a na stôl si vyložil peňaženku. „Na jeho správaní nie je dobré vôbec nič," dodal Špaček.

Politik musí košeľu s krátkym rukávom vyradiť zo svojho šatníka, hovorí ako prvú výčitku Špaček, ktorý predtým pracoval pre českého prezidenta Václava Havla. „Vôbec nechápem, že veľvyslanci nevstali a neodišli. To je také urážlivé. Neprejavil im ani elementárnu úctu," skonštatoval. Súčasne predpovedal, že fotografia obletí svet. „Neviem si predstaviť situáciu, že pri stole zdvihne telefón. To by musel byť štátny prevrat, je to hrubá urážka spolustolovníkov a ich pohľad svedčí o tom, že si to uvedomujú,“ povedal Špaček. Ak raz vstúpil do vysokej politiky, musí sa Sulík podľa odborníka prostrediu prispôsobiť. Sulík sa bráni, že išlo o neformálne stretnutie, podľa jeho hovorkyne je vtedy „podobný štýl oblečenia prípustný". Na telefonovanie povedal, že išlo o dôležitý hovor a partnerom sa za to ospravedlnil, uviedlo SME.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu