Piatok7. jún 2024, meniny má Róbert, zajtra Medard

Borženského odsúdili za ďalšiu vraždu na 23 rokov

Dušan Borženský
Dušan Borženský

KOŠICE - Okresný súd v Prešove dnes odsúdil štyroch údajných členov podsvetia za dve mafiánske vraždy z roku 1997. Medzi odsúdenými je Dušan Borženský, ktorému udelili väzenie na 23 rokov. Rovnaký trest dostali tiež Ladislav Badó a Alexander Horváth, Slavomíra Surového odsúdili na 15 rokov. Povedal to hovorca súdu Michal Drimák. Rozsudky zatiaľ nie sú právoplatné.

"Štvorica mužov bola odsúdená do tretej, najprísnejšej nápravnej skupiny," uviedol Drimák. Obeťami vrážd sa stali Ján Kromka a Peter Klešč, obe vraždy boli podľa obžaloby súčasťou konkurenčného boja v podsvetí. Borženský si v súčasnosti odpykáva 14-ročný trest za vraždu šéfa konkurenčného gangu Karola Kolárika.

Z vraždy Kromku, brata odsúdeného nájomného vraha Alojza Kromku, bol obžalovaný Borženský, Badó a Horváth. Tí podľa prokurátora Kromku vylákali na stretnutie, z ktorého ho previezli do domu nebohého údajného bossa východoslovenského podsvetia Róberta Holuba. Kromku tam viacerí muži zbili, neskôr ho spútaného previezli na iné miesto, kde ho postupne výstrelmi do hlavy z jedinej pištole "popravili".

K vražde Klešča došlo neskôr pri pokuse o zabitie brata Róberta Holuba. Klešč, ktorý bol jeho ochrankárom, pri útoku v byte v Prešove zomrel. Muža zabili podľa obžaloby Badó, Horváth a Surový streľbou zo samopalu a ďalších zbraní. Vraždu si podľa obžaloby objednal Mikuláš Černák.

Proces so štvoricou mužov odštartoval na prešovskom súde vlani v apríli. Všetci štyria odsúdení sa proti výške trestu a verdikte o vine odvolali. Prípadom sa tak bude zaoberať vyšší súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu