Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poplach v Lučenci: Evakuovali vyše 700 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Rušné okamihy vo štvrtok zažili pacienti a návštevníci lučenskej nemocnice s poliklinikou. Zatiaľ neznámy muž pred poludním nahlásil z verejného telefónneho automatu v tamojšom obchodnom dome, že v nemocnici vybuchne bomba.

Polícia evakuovala viac ako 700 ľudí nielen z nemocnice, ale aj z časti obchodného domu, kde bola nájdená podozrivá taška, informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Poplach bol falošný a pyrotechnici žiadnu výbušninu neodhalili.

Na tiesňovú linku volal podľa hlasu zrejme dospelý muž, polícii sa ho zatiaľ nepodarilo vypátrať. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci, za tento čin hrozí páchateľovi trest až päť rokov väzenia," povedala Faltániová. Evakuácia trvala približne dve hodiny, okolo 13:00 sa prevádzka nemocnice vrátila do normálu.

Polícia vyšetruje podobné prípady pomerne často. Vlani v lete napríklad nahlásil psychicky chorý muž nálož na ministerstve vnútra, ďalší falošný poplach ukončil v auguste premietanie letného kina na bratislavskom Hlavnom námestí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu