Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Vietnamec mal v dome plantáž marihuany

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajti odhalili ďalší dom, v ktorom pestovali marihuanu. Približne 170 rastlín vhodných na zber a dve stovky malých sadeníc našli ešte minulý týždeň v Piešťanoch. Informoval o tom trnavský krajský policajný hovorca Ľuboš Homola.

Podobne ako vo viacerých prípadoch v nedávnej minulosti sa výrobou drogy podľa polície zaoberal muž vietnamskej národnosti. Hodnotu zadržanej marihuany Homola nespresnil. Obvinenému hrozí väzenie na štyri až desať rokov. V minulom a tomto roku policajti odhalili viacero prípadov, keď ľudia vietnamskej národnosti vo veľkom pestovali marihuanu.

Napríklad vlani v októbri v Suchej nad Parnou neďaleko Trnavy zaistili 112 kilogramov surovej marihuany v hodnote približne 225.000 eur. O niekoľko dní neskôr odhalili priamo v Trnave v nepoužívaných skladoch bývalých automobilových závodov takmer tonu surovej rastliny za zhruba 3,5 milióna eur.

Začiatkom roka zase našli vyše 1200 rastlín a sušinu v Šamoríne, vo februári policajti zasiahli proti Vietnamcom, ktorí pestovali viac než 1700 rastlín na viacerých miestach vo Zvolene. Marihuana patrí v Európe medzi najobľúbenejšie nelegálne drogy. V niektorých krajinách, napríklad Česku, reagovali na dopyt po marihuane zmiernením pravidiel postihov za držbu drogy.

Na Slovensku by chcela presadiť ústretovejšie pravidlá pre užívateľov marihuany strana Sloboda a Solidarita, ktorá sa zrejme bude podieľať na zostavení budúcej slovenskej vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu