Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Rómske osady evakuovali, cesty sú neprejazdné

ilustračné foto
ilustračné foto

PREŠOV – Po nočných dažďoch je v Prešovskom kraji veľmi zlá situácia najmä v okresoch Stará Ľubovňa, Kežmarok, Levoča, Sabinov, Prešov a Bardejov, kde hasiči počas nočnej služby najčastejšie zasahovali.

Hladiny mnohých riek vyliali. V noci sa presunulo do bezpečia vyše 100 Rómov z osád z Nižného Tvarožca a Lukova v okrese Bardejov a tiež zo Šarišských Draviec v okrese Sabinov. Voda zalievala domy a cesty. Podľa vyjadrenia operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Skičku každú chvíľu ich volajú na zásah z iných obcí. Muži si ani na chvíľu neoddýchli.

Polícia upozornila, že v okrese Stará Ľubovňa je situácia veľmi kritická, cesty v meste a okolitých obciach sú zatopené, cesta medzi Ľubotínom a Plavčom je neprejazdná . V obci Krásná Lúka, v okrese Sabinov spadol most , ktorý vedie do obce, cesta je neprejazdná. V noci spadol aj provizórny pontónový most v obci Bukovce v okrese Stropkov, ktorý vedie k časti domov v dedine. Polícia vyzýva všetkých vodičov, aby sa prispôsobili danej situácií, ktorá je v niektorých úsekoch celkom neprejazdná.

Postihli záplavy alebo víchrice vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám ich zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu