Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bytový podvodník z Levíc obral ženu o 14 700 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/B. BYSTRICA - Levičan (27) ponúkol Banskobystričanke (33) výhodnú kúpu bytu, ktorý mal ísť do dražby. Ak žena vloží určitú sumu na účet, dražba nebude a byt si bude môcť odkúpiť sama.

Banskobystričanka, ktorá mala záujem o kúpu bytu v Banskej Bystrici, ho telefonicky kontaktovala v decembri minulého roka. Predstavil sa ako správca dražobnej spoločnosti a povedal jej, že ide o trojizbový byt patriaci právnickej osobe, ktorá sa dostala do platobnej neschopnosti.

Preto sa chystá dražba. Ak sa však nájde záujemca o byt, ktorý vloží na účet dražobnej spoločnosti finančnú zábezpeku, dražba nebude a byt jej predajú.

Žena súhlasila a na základe ústnej dohody vložila na jeho účet požadovanú sumu 10 700 eur. Podvodník jej zavolal ešte raz a oznámil, že ak mu pošle ďalších 4 tisíc eur, bude si môcť byt aj pozrieť.

Prehliadka bytu v dohodnutom termíne nebola. Poškodená zistila, že na udanej adrese sa žiadny byt nepredáva. Potom sa už s podvodníkom nemohla skontaktovať a o peniaze prišla.

Obvinenému Levičanovi hrozí za tento skutok trest rok až päť rokov väzenia. Prípad je v štádiu vyšetrovania a nie je vylúčené, že obvinený takýmto spôsobom podviedol ďalších záujemcov o byty. Dokázalo sa, že takto podvádzal vo viacerých mestách Slovenska. O prípade informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu