Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalší Nigérijčan pašoval kokaín za 115 tisíc

Na bratislavskom letisku chytili ďalšieho Nigérijčana s kokaínom
Na bratislavskom letisku chytili ďalšieho Nigérijčana s kokaínom

BRATISLAVA - Na bratislavskom letisku zadržali ďalšieho pašeráka kokaínu z Nigérie. Podľa najnovších informácií už Nigérijčan J. C. O. (46) skončil vo väzbe a čelí obvineniam z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Dôvodom väzby je dôvodná obava, že by sa mohol vyhýbať trestnému stíhaniu, informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Voči rozhodnutiu o vzatí do väzby podal obvinený sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Policajti Národnej protidrogovej jednotky Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru SR v akcii Silvester zadržali Nigérijčana v posledný deň minulého roka. Muž vystúpil z lietadla na linke Girona - Barcelona - Bratislava. Policajti mu v tele našli päť kapsúl, v ktorých bolo takmer 300 gramov kokaínu. Policajný vyšetrovateľ muža obvinil z drogovej trestnej činnosti a hrozí mu trest odňatia slobody od 15 do 20 rokov. Zo zaisteného kokaínu by bolo možné pripraviť až sedemtisíc dávok drogy, jeho hodnota na čiernom trhu predstavuje takmer 115-tisíc eur. Informoval o tom hovorca policajného prezídia Martin Korch.

Rovnako ako v predchádzajúcom prípade z novembra minulého roka zodpovedá spôsob pašovania európskemu trendu obchodovania s kokaínom. Kuriéri, ktorými sú cudzinci, najmä občania Nigérie, na prevoz využívajú najmä telesné dutiny, v ktorých je možná preprava niekoľkých desiatok až stoviek gramov omamných látok. Napriek reálnemu ohrozeniu života v prípade poškodenia obalu kapsule, intoxikácii a pravdepodobne smrti kuriéri drogy pašujú za nízku odmenu. "Je takmer isté, že kuriéri majú kriminálne skúsenosti s prevozom omamných látok, ich konzumáciou a skúsenosti s letiskovými bezpečnostnými kontrolami. Tieto riziká podstupujú pravdepodobne v dôsledku vlastnej ekonomickej biedy," tvrdí Korch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu