Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bratislavskú MHD počas silvestrovských osláv posilnia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bratislavská mestská hromadná doprava bude počas Silvestra premávať častejšie. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová.

Obyvateľom a návštevníkom hlavného mesta odporúča cestovať na silvestrovské oslavy do centra mesta ako aj z nich posilovými linkami mestskej hromadnej dopravy (MHD). Dopravný podnik Bratislava a.s. (DPB) bude poskytovať prepravné služby počas celej noci.

Všetky linky budú premávať podľa režimu "pracovný deň - školské prázdniny“. Vozidlá dennej premávky postupne ukončia prevádzku približne o 21:00 z centra a okolo 21:30 (z opačných konečných zastávok). Od 21:30 začne premávka liniek nočnej dopravy z Hlavnej stanice, resp. Hodžovho námestia, ktoré budú premávať až do 6:30 1. januára 2010.

Z 31. decembra 2009 na 1. januára 2010 bude výnimočne platiť denná tarifa na všetkých linkách MHD v Bratislave. Pre pokrytie zvýšených nárokov na oslavy príchodu Nového roka okrem pravidelnej nočnej dopravy budú na všetkých linkách nočnej dopravy premávať veľkokapacitné vozidlá a bude zabezpečená mimoriadna posilová doprava:

- električkovými linkami: N10, N12, N16
- trolejbusovými linkami: 212, N72
- autobusovými linkami: N21, N33, N93, N95

V súvislosti s oslavami príchodu nového roku 2010 v historickom centre hlavného mesta budú približne od 23:00 do ukončenia slávnostného ohňostroja postupne uzavreté ulice Jesenského, Mostová, Námestie Ľudovíta Štúra, Rázusovo a Vajanského nábrežia. Z toho dôvodu bude v tom čase prerušená aj premávka na posilovej električkovej linke N12.

Posilová autobusová linka N33 bude počas trvania uzávierky Vajanského nábrežia premávať po obchádzkovej trase: - v smere na Dlhé diely pôjde z Dostojevského radu cez Starý most, Jantárovú cestu, spojnicu na Krasovského, Einsteinovu, Panónsku cestu, Nový most, nástupište liniek 28, 29 v obratisku Nový most, Nábrežie arm. gen. Svobodu a ďalej po svojej trase. V smere na Hlavnú stanicu pôjde z Nábrežia arm. gen. Svobodu doľava, do obratiska Nový most na výstupište linky 70, ďalej na výjazd na Nábr. arm. gen. Svobodu cez nástupištia liniek 28, 29, 30 a 37 bez zastavenia, ďalej na Nový most, Einsteinovu, železničné priecestie Pri Starom háji, Bosákovu, Jantárovú cesta, Starý most, Dostojevského rad a ďalej po svojej trase.

Prehľadný plánovač cesty do centra mesta po 20:00 a z centra domov po skončení osláv nájdu návštevníci silvestrovských osláv aj na internetovej stránke www.imhd.zoznam.sk/ba/.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu