Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zadržali sériového bankového lupiča, ukradol 172 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia vo štvrtok popoludní zadržala muža, ktorý od augusta minulého roka vylúpil päť bánk. So zbraňou v ruke si vynútil spolu vyše 172.000 eur (5,18 milióna Sk). Informoval dnes o tom bratislavský krajský policajný riaditeľ Pavel Brath, podľa ktorého mu hrozí od desať do 15 rokov za mrežami. Môže však dostať aj nižší trest, keďže sa priznal.

"K vypátraniu nateraz už obvineného muža nám pomohli informácie od občanov," povedal dnes novinárom Brath. Jedna z bánk dokonca na jeho hlavu vypísala odmenu pol milióna korún (16.597 eur).

Polícia zadržala 44-ročného muža, ktorý bol v minulosti raz súdne trestaný, v rodinnom dome v bratislavskej časti Jarovce. Počas domovej prehliadky našli nielen veci, ktoré mal počas lúpeží na sebe, ale aj peniaze a pokladničky z trezoru jednej z vylúpených bánk. Hoci sa maskoval šatkou cez ústa a šiltovkou, po zadržaní ho spoznali niektorí svedkovia. Polícia ho preto obvinila z pokračujúceho a závažného zločinu lúpeže.

Muž podľa polície prepadol pobočku Slovenskej sporiteľne koncom marca tohto roku, v polovici júna i 18. novembra. Vlani v júni a septembri vzal peniaze z Tatra banky v Bratislave. "Obvinený muž sa aj pod tlakom dôkazov následne k všetkým piatim prípadom priznal a svoje konanie oľutoval," uviedol Brath. Jarovčan môže dostať nižší trest, ak s tým bude súhlasiť prokuratúra.

Naposledy si priznaním skrátil pobyt vo väzení Bratislavčan Štefan Pápež, ktorý sa v apríli pokúsil vylúpiť tri banky v hlavnom meste. Z poslednej si odniesol 30.000 eur (903.780 Sk), pričom mu hrozilo od desiatich do 20 rokov za mrežami. Nakoniec dostal osemročný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu