Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V B. Bystrici zomrela rodička s novou chrípkou!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - V Banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici zomrela žena, u ktorej sa potvrdil vírus novej chrípky A(H1N1). Ide o 33-ročnú rodičku, ktorú pred troma týždňami hospitalizovali so zápalom pľúc.

Ženu prijali do nemocnice s vysokými teplotami, necítila sa dobre a pokašliavala. Následné testy potvrdili, že sa nakazila vírusom prasacej chrípky. Keďže pľúcne ochorenie sa ukázalo ako vážne, lekári museli predčasne ukončiť jej tehotenstvo v 32. týždni cisárskym rezom. Porodila zdravé dievčatko, ležala na oddelení intenzívnej medicíny a brala niekoľko druhov antibiotík.

Neskôr sa jej stav ešte viac zhoršil. Pre pľúcne komplikácie ju napojili na umelú ventiláciu a dýchali za ňu prístroje. Námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta Vladimír Baláž pred týždňom označil jej stav za veľmi vážny až kritický. Žena nakoniec v nemocnici zomrela.

Čo bolo bezprostrednou príčinou jej smrti ukáže až súdna pitva. Výsledky by mali byť k dispozícií v utorok. V Banskej Bystrici ležia v nemocnici ešte traja pacienti nakazení vírusom prasacej chrípky. Aj ich stav je vážny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu