Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zamestnancov krajského súdu evakuovali!

Evakuácia krajského súdu. Zobraziť galériu (9)
Evakuácia krajského súdu.

BANSKÁ BYSTRICA - Zamestnancov Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes museli evakuovať. Po príchode do práce sa totiž sťažovali na štípanie očí a dráždivý kašeľ. Neznáme výpary vychádzali zo suterénu budovy.

Okolo budovy Banskobystrického krajského súdu bolo rušno. Hasičské a policajné autá, ale tiež sanitka. Zamestnanci netrpezlivo postávali pred vchodom a čakali, čo sa bude diať. „Zle sa dýcha, kašleme a dráždi nás to v nose,“ povedal jeden z nich.

Výpary vychádzali z pivnice budovy, kde sa nachádzajú priestory bývalého CO krytu. Banskobystrickí hasiči tam vykonali meranie analyzátorom na nebezpečné látky.

„Zistili sme, že zo suterénu sa uvoľňuje neznáma látka, niečo podobné ako čpavok. Došlo pravdepodobne k úniku z kanalizácie,“ vysvetlil veliteľ hasičského zásahu Ján Ťurek.

Zo starej kanalizácie pravdepodobne prenikla voda, v ktorej mohli byť rôzne chemické látky pochádzajúce z bežných čistiacich prostriedkov. Tie sa zlúčili s presakujúcou dažďovou vodou. Nahromadené výpary presiakli do priestorov súdu čo spôsobilo dráždenie.

„Bola tam nameraná zvýšená hodnota nešpecifikovaných látok, pričom polícia odobrala vzorku, ktorá bude zaslaná na analýzu. Unikajúce látky neboli zdraviu nebezpečné,“ ubezpečila hovorkyňa krajského súdu Nina Spurná.

Po vyvetraní budovy boli už hodnoty v norme a zamestnanci súdu sa približne po 50 minútach vrátili späť na pracovisko. Krajský súd má priestory prenajaté od Banskobystrického samosprávneho kraja.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu