Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bývalý vojak údajne zneužil školáčku, čaká ho súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV - Súd v Prešove dnes prijal obžalobu na bývalého vojaka za zneužitie 13-ročného dievčaťa. Mladík sa priznal, že s dievčaťom mal pohlavný styk, tvrdil však, že školáčka s ním dobrovoľne súhlasila. Rodina dievčaťa naopak chce dokázať, že bývalý vojak obeť znásilnil, za čo by mu hrozil vyšší trest.

Muž si vraj svoj čin nahral na mobilný telefón. Útok sa podľa obžaloby vojenskej prokuratúry stal začiatkom tohto roka pri obci Lastomír neďaleko Michaloviec. Vtedajší vojak Stanislav Seman 13-ročnej Dominike ponúkol, že ju do Lastomíru odvezie. Autom však odbočil do poľa, kde došlo k pohlavnému styku, podľa Semana dobrovoľnému. Rodina dievčaťa naopak tvrdí, že Dominika bola v aute dvakrát znásilnená.

 Podľa právneho zástupcu dievčaťa Petra Straku to napríklad dokazuje video z vojakovho telefónu, ktoré je súčasťou vyšetrovacieho spisu, či znalecké posudky psychológov. Podľa nich dievča trpelo posttraumatickým šokom, ktorý zodpovedá znásilneniu. Seman potom prinútil dievča vystúpiť z auta a odišiel, poznamenal Straka. Znásilnenie nepotvrdili znalecké posudky lekárov. "Podľa nás boli tieto posudky spravené neodborne a po viacerých pochybeniach polície," povedal novinárom pred začiatkom pojednávania Straka.

Rodina chce preto pred súdom dosiahnuť, aby boli k prípadu prizvaní noví znalci. Prešovský okresný súd stanovil termín prvého hlavného pojednávania na 8. januára. Ak by sa dokázalo, že vojak dievča znásilnil, mohol by stráviť za mrežami sedem až 15 rokov. Za zneužitie môže dostať päť až desaťročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu