Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

TU ponúka štúdium aj na Morave, povolenie nemá

Trenčianska univerzita
Trenčianska univerzita

BRATISLAVA- Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka, na ktorej došlo k viacerým pochybeniam, ponúka štúdium aj na Morave, hoci na to nemá povolenie. Napísal to dnes denník Pravda. Škola sa dostala do pozornosti po tom, ako sa objavili informácie, že viacerí jej študenti získali tituly po neštandardne krátkom štúdiu.

"Trenčianska univerzita nemá akreditáciu pre pracovisko na Morave," citoval denník Danu Špankovú zo slovenského ministerstva školstva. Pobočku by malo preveriť české ministerstvo školstva. "Akreditačná komisia sa ju rozhodla skontrolovať ešte pred vypuknutím škandálu na Trenčianskej univerzite," uviedla Šárka Svobodová z tlačového odboru rezortu.

Trenčianska univerzita ponúka podľa Pravdy štúdium v Hodoníne a Kuníne pod hlavičkou súkromného Európskeho polytechnického inštitútu v programe ľudské zdroje a manažment. Ročný poplatok za výučbu mal dosiahnuť 30.000 českých korún (necelých 1200 eur), študenti by po skončení školy mali získať slovenský diplom a titul inžinier.

Denník však upozornil, že po jeho otázkach inštitút tieto informácie z internetu vymazal. "Boli mylné, tak sme ich stiahli," uviedol rektor inštitútu Oldřich Kratochvíl. Tvrdil, že Trenčianska univerzita v inštitúte nezabezpečovala vysokoškolské štúdium, len kurzy celoživotného vzdelávania.

V programe ľudské zdroje a personálny manažment pritom nedávno zakázal trenčianskej vysokej škole minister školstva Ján Mikolja prijímať záujemcov na bakalárske štúdium. Minister tiež požiadal prokuratúru, aby udeľovanie titulov na škole, ktorá funguje od leta 1997, prešetrila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu