Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ozbrojený Michalovčan znásilňoval, hrozí mu 15 rokov!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Na 15-ročné väzenie v ústave so stredným stupňom stráženia odsúdil Okresný súd Košice I 37-ročného Daniela M. z Michaloviec.

Uznal ho vinným, že v decembri 2006 v garáži na Okružnej ulici v Michalovciach pod hrozbou násilia so zbraňou znásilnil 27-ročnú ženu. Rozsudok nie je právoplatný, odvolal sa obžalovaný aj prokurátor.

„Na chodníku pred autoškolou okolo 22:00 pristúpil k mladej žene a neidentifikovanou zbraňou namieril na jej brucho. Potom ju chytil za ľavú ruku a priložil jej zbraň na chrbát. Takto ju donútil prejsť ku garážam a vstúpiť do jednej z nich. Po zamknutí dverí ju v tme nútil, aby sa vyzliekla a sadla si na neho tvárou v tvár, hladkal ju po celom tele a napokon ju znásilnil," opísala skutok hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Udalosť na žene zanechala psychické stopy. Utrpela posttraumatickú stresovú poruchu. Musela absolvovať ambulantné psychiatrické liečenie, pre ktoré bola práceneschopná takmer dva mesiace. Súd dal v rozsiahlom dokazovaní vypracovať až tri znalecké posudky. Daniel M. sa bránil, že išlo o dobrovoľný pohlavný styk, súd tomu však neuveril.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu