Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zlodeji opäť vykradli škôlku, deti museli zostať doma!

Vykradnutá škôlka Zobraziť galériu (5)
Vykradnutá škôlka

BANSKÁ BYSTRICA - Škôlky v Banskej Bystrici čoraz častejšie vykrádajú zlodeji. Dnes do rána si opäť zobrali na mušku Materskú školu na Novej ulici. Paradoxne ju vylúpili už tretíkrát za sebou.

Rodičia, ktorí ráno privážali deti do škôlky zostali šokovaní. Ešte pred vstupom do areálu im učiteľky oznamovali, že škôlka bude celý deň zatvorená a oni si musia deti vziať domov. „Spočiatku som si myslela, že ide o nejaký žart. Nakoniec sa ukázalo, že je to pravda. Škôlku totiž cez víkend údajne vykradli zlodeji,“ vysvetľovala jedna z matiek. „Dcéru som nakoniec zaviezla k starým rodičom, ale neviem, čo mali robiť tí, ktorí takúto možnosť nemajú,“ doplnila matka.

Podľa polície vykradli Materskú školu na Novej ulici v Banskej Bystrici neznámi zlodeji v čase od piatka večera do pondelka rána. Dnu vošli zo zadnej strany cez malé vyklápacie okno. Do jednotlivých tried sa dostali tak, že postupne vylámali asi 5 vnútorných dverí. „Zo škôlky si odniesli najmä elektroniku. Ukradli 3 tlačiarne, televízor a DVD prehrávač. Aj s poškodením objektu spôsobili celkovú škodu vyše 1500 eur,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Okrem elektroniky však z kuchyne zmizlo aj zmrazené mäso. Zlodeji teda brali všetko, čo sa dá na čiernom trhu speňažiť. Polícia po páchateľoch pátra, zatiaľ ale bezvýsledne.

Krádeže v materských školách v Banskej Bystrici sa v poslednom čase množia. Okrem tejto škôlky, vykradli nedávno ďalšie dve. Objekty totiž nie sú chránené a najmä cez víkendy sú ľahkou korisťou zlodejov, či vandalov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu