Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V Prešove bude pokračovať proces s Černákom

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Na Okresnom súde v Prešove bude dnes po viac ako štvormesačnej prestávke pokračovať sledovaný proces s údajným šéfom slovenského podsvetia Mikulášom Černákom, ktorý čelí obžalobe zo siedmich vrážd.

Pojednávania sú vypísané do stredy. Podľa hovorca súdu Michala Drimáka nie je vylúčené, že odznejú aj záverečné reči prokuratúry a obhajoby.

Súd začiatkom marca proces odročil po tom, ako Černák požiadal o psychologický a psychiatrický posudok. Jeho žiadosť tak posunula ukončenie procesu. Zatiaľ nie je zrejmé, či súd tento týždeň vynesie rozsudok. Černákovi v prípade dokázania viny hrozí 15- až 25-ročné väzenie alebo doživotie.

Podľa prokuratúry Černák v roku 1994 zavraždil údajného policajného informátora Jozefa Filipa a o tri roky neskôr bývalého policajta Gustáva Slivenského. Okrem toho ho obžalovali z vrážd štyroch údajných členov rôznych skupín podsvetia a objednania vraždy podnikateľa Mariána Karcela.

Údajný mafián počas doterajších pojednávaní poprel zodpovednosť za vraždy, z ktorých ho obžalovali. Priznal však, že dvoch vraždách bol. V niektorých prípadoch uviedol že ľutuje, že vraždy ihneď neoznámil polícii a pomáhal pri zahladzovaní stôp. Proces s Černákom odštartoval v Prešove vlani v novembri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu