Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lesy pomoc nedostanú, kým nevysvetlia podozrenia, tvrdí Fico

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Vláda nedá pôžičku štátnym lesom, odkázal premiér Robert Fico ministrovi pôdohodárstva Stanislavovi Becíkovi pred dnešným rokovaním vlády, na ktorom sa Becík opäť pokúsi získať podporu pre štátny podnik Lesy SR.

Minister chce, aby im vláda dala návratnú výpomoc 67 miliónov eur zo štátnych finančných aktív s dobou splácania 10 rokov a s odkladom splátok do roku 2012.

"Predseda vlády SR Robert Fico na zajtrajšom rokovaní vlády SR očakáva diskusiu, ktorá bude v širšom kontexte reflektovať súčasnú situáciu v štátnom podniku Lesy SR. V tejto súvislosti Robert Fico nevidí dôvod poskytnúť tomuto podniku pôžičku, kým sa v ňom neuskutočnia zmeny, ktoré odstránia pochybnosti o jeho efektívnom hospodárení," uviedol v utorok v tlačovej správe Úrad vlády.

Zamestnanci štátnych lesov otvoreným listom oznámili premiérovi Ficovi a ministrovi pôdohospodárstva Becíkovi problémy podniku a neschopnosť riaditeľa, nominovaného ĽS-HZDS. Upozornili na neschopnosť manažmentu Lesov SR, podozrivé predaje majetku bez korektných výberových konaní a ovplyvňovanie rozhodnutí vedenia tohto štátneho podniku klientelizmom a lobistickými skupinami. Becík list označil za pamflet.

"Keď ľudia prídu pred nejakého štátneho úradníka, hoc aj ministra, a podpíšu sa pod svoj názor, tak môže byť posudzovaný akokoľvek, ale nemôže byť nazvaný pamfletom,“ zdôraznil hovorca petičného výboru Ján Mičovský a pripomenul, že iniciatíva vznikla spontánne ako odozva jeho kolegov na jeho osobný otvorený list generálnemu riaditeľovi Lesov SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu