Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Polícia obvinila 103 ľudí za krátenie dane!

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Košická polícia dnes obvinila až 103 ľudí zo zločinu krátenia dane a poistného formou spolupáchateľstva. Spôsobili škodu za viac ako jeden milión eur.

Ako informoval riaditeľ okresnej košickej polície Rastislav Jedinák a vyšetrovateľ Tomáš Bačo, všetci sú stíhaní na slobode. Podľa Jedináka ide o výnimočne rozsiahly prípad, čo do počtu páchateľov a obvinených, ale aj výšky škody pokiaľ ide o ekonomické trestné činy.

Na základe príkazu košického okresného súdu boli vykonané štyri domové prehliadky u osôb, ktoré údajne zabezpečovali výrobu fiktívnych faktúr. Polícia zaistila počítače, ktoré podrobia znaleckému skúmaniu, aj päťdesiat pečiatok rôznych firiem.

Bača uviedol, že traja obvinení Košičania – M.Š., R.Š. a J.Ď. - vystavovali fiktívne faktúry, ktoré od nich kupovali rôzne podnikateľské subjekty za jedno až dve percentá, neoprávnene ich zahrnuli do účtovníctva, hoci de facto nijaký tovar nekúpili, a tak krátili základ dane a znižovali svoju daňovú povinnosť za roky 2007 a 2008.

Za to im hrozí trest odňatia slobody od sedem do 12 rokov. Kupcom fiktívnych faktúr hrozí trest odňatia slobody od jedného do ôsmich rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu