Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

KDH Figeľa z billboardov nestiahne

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kresťanskodemokratické hnutie billboardy, na ktorých je eurokomisár Ján Figeľ, nestiahne. Potvrdil to Martin Fronc, ktorý povedie KDH do volieb do Európskeho parlamentu. „Tento typ sa nemá dôvod meniť, už bude počas celého (predvolebného - pozn. red.) obdobia,“ povedal Fronc.

Reagoval tak na kritiku írskeho podnikateľa, politika a šéfa hnutia Libertas Declana Ganleyho, ktorý dnes v Bratislave Figeľa ostro kritizoval. Vytýkal mu jeho aktivity, ktoré smerujú k podpore kandidátov KDH na poslancov europarlamentu a to, že sa objavil na ich billboardoch. Označil to za porušovanie pravidiel Európskej únie.

„Neviem dobre, koho reprezentuje pán Ganley. Mám pocit, že sa dosť nekompetentne vyjadruje. Myslím, že je dosť mimo,“ povedal pre Fronc. Odmietol, že tým, že sa Figeľ objavuje na billboardoch, porušuje nejaké pravidlá legislatívy EÚ. Podľa neho je celkom prirodzené, že eurokomisári majú záujem, aby bola účasť na voľbách čo najvyššia. Šéf Libertasu tvrdil, že Figeľ na billboardoch vyzerá, ako keby bol lídrom eurokandidátky KDH. „Keď sa ľudia ako on zapájajú do verejného života, tak to je len na prospech spoločnosti,“ reagoval Fronc. Billboardy platilo KDH z vlastného rozpočtu. „Určite to je z našich peňazí,“ podotkol Fronc.

KDH spustilo billboardovú kampaň začiatkom mája na celom Slovensku. Na 35 billboardoch a štyroch megaboardoch želal eurokomisár Figeľ matkám všetko najlepšie k ich sviatku – Dňu matiek. Na ďalších 292 billboardoch je rodina so sloganom KDH "Veríme tak ako vy", s ktorým ide hnutie do júnových eurovolieb. Ďalšie budú mať po celom Slovensku kandidáti strany na poslancov Európskeho parlamentu. Oficiálnu kampaň do júnových eurovolieb začalo KDH dnes na Hviezdoslavom námestí v Bratislave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu