Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Belohorská zrazila ženu, polícia mlčí!

Irena Belohorská
Irena Belohorská

BRATISLAVA – Europoslankyňa Irena Belohorská (ĽS-HZDS) zrazila v Považskej Bystrici ženu, ktorá skončila v nemocnici. Polícia o nehode, ktorá sa odohrala pred vyše mesiacom, doteraz neinformovala. Podľa našich informácií žena utrpela poranenie hlavy, ktoré lekári zistili až po 24 hodinách, keď doma odpadla . Pôvodne jej mali ošetriť iba zlomenú nohu. V súčasnosti je údajne v kóme. Považskobystrická nemocnica však odmietla poskytnúť akékoľvek informácie.

Nehodu z 28. marca nám vo štvrtok potvrdila samotná europoslankyňa. Podľa jej slov žena „zúfalo“ prechádzala cez cestu, keď došlo k zrážke. Potvrdila, že ženu po zrážke hospitalizovali, nemá však informácie o tom, že by bola v kóme.

Poslankyňa dokonca uviedla, že zrazená mala v sebe 2,3 promile alkoholu. Polícia však opakovane tvrdí, že o havárii nemá žiadne informácie. Žiadne podrobnosti o nehode neuvádza ani webovská stránka trenčianskeho policajného riaditeľstva z nasledujúcich dní. Polícia pritom zvyčajne zaznamenáva podobné prípady a podrobne zachytáva aj menej závažné nehody a incidenty.

Trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička nevedel povedať, či v uvedený deň v Považskej Bystrici došlo k popisovanej havárii. Napriek opakovaným prísľubom žiadne vyjadrenie neposkytol. Rovnako aj policajné prezídium tvrdilo, že o nehode europoslankyne nemá žiadne informácie, hovorkyňa prezídia Andrea Polačiková nás odkázala práve na trenčianskych policajtov.

Meno Belohorskej, ktorá sa opäť uchádza o post poslankyne Európskeho parlamentu, zaznelo aj v pondelok. Bratislavský okresný súd zamietol návrh jej bývalej asistentky Nataše Blahovej v spore na ochranu osobnosti. Blahová rozhodnutie súdu považuje za politicky motivované a zmanipulované v prospech Belohorskej. Keďže išlo o prvostupňové rozhodnutie, potvrdila, že sa odvolá na krajský súd.

Belohorská dala Blahovej vo februári 2005 ústnu výpoveď. Blahová, ale žiadala, aby jej poslankyňa v súlade so zmluvou dala písomnú výpoveď odoslanú doporučenou zásielkou s doručenkou jeden a pol mesiaca pred skončením zmluvy. Poslankyňa jej písomnú výpoveď zaslala 10. februára 2005 a Blahová ju prevzala 11. februára 2005. V marci 2005, pred uplynutím výpovednej lehoty, keď Blahová prevzala písomnú výpoveď, člen bezpečnostnej služby na požiadanie poslankyne skontroloval bývalej asistentke počas obeda v parlamentnej jedálni v Bruseli akreditačný preukaz. Požiadal ju, aby prestala jesť a okamžite opustila jedáleň. Napokon ju z jedálne vyviedol. Blahová tak musela nasledovať člena bezpečnostnej služby do priestorov Bezpečnostného oddelenia, kde ju požiadali, aby vrátila akreditačný preukaz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu